Η Volkswagen θα κατασκευάζει 900 ID. Buzz την ημέρα [video]

Η παραγωγή του ηλεκτρικού Multivan ξεκίνησε στο Ανόβερο, με την εταιρεία να στοχεύει στα 130.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

  • -
  • -

Η Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) εγκαινιάζει μια νέα εποχή παραγωγής οχημάτων στο εργοστάσιό της στο Ανόβερο. Πρόσφατα ξεκίνησε σε αυτό η παραγωγή του νέου αμιγώς ηλεκτρικού ID. Buzz και ID. Buzz Cargo, με την ημερησία παραγωγή να φθάνει σταδιακά στα 900 οχήματα. Τα μελλοντικά σχέδια προβλέπουν την παραγωγή έως και 130.000 μονάδων ετησίως.

Τα πρώτα ID.Buzz αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες το φθινόπωρο, με τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Ανόβερο να θεωρείται από τους πιο προηγμένες, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά παγκοσμίως.  

4.000 εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν για την παραγωγή του ID. Buzz

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Multivan, όπως και τα νέα ψηφιακά συστήματα δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο υψηλών απαιτήσεων για τους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ID. Buzz, 4.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εκπαιδεύτηκαν για την παραγωγή των νέων οχημάτων.

id buzz

Κάποιοι από αυτούς διαχειρίζονται μεγάλα τμήματα των εγκαταστάσεων χρησιμοποιώντας υπολογιστές και κινητές συσκευές, όπως smartwatches. Χειριστές και μηχανές βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Τα ρομποτικά συστήματα αναφέρουν έγκαιρα πιθανά προβλήματα τα οποία μπορούν να λυθούν χωρίς διακοπή της λειτουργίας, προσφέροντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη μονάδα.

Παραγωγή των μπαταριών της πλατφόρμας MEB στο Ανόβερο

Η θυγατρική Volkswagen Group Components είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση ολόκληρου του μπροστινού και του πίσω άξονα του ID. Buzz και ID. Buzz Cargo, που αποτελούν τα νεότερα και μεγαλύτερα μέχρι σήμερα οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB. Η συναρμολόγηση γίνεται σε εργοστάσιο στο κοντινό Barsinghausen και από εκεί τα έτοιμα τμήματα παραδίδονται στην VWCV στο Ανόβερο.

id buzz

Δείτε το video από το ηλεκτρικό Volkswagen ID Buzz στην Αστυπάλαια

Στο ίδιο εργοστάσιο, η Volkswagen Group Components παράγει ήδη εξοπλισμό, όπως τον ευέλικτο σταθμό γρήγορης φόρτισης για τη δημιουργία και ανάπτυξη υποδομών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και περιβλήματα για τους ηλεκτροκινητήρες της πλατφόρμας MEB. Από το 2024, το σύστημα μπαταριών της MEB για το ID. Buzz - το οποίο αυτή τη στιγμή προμηθεύεται επίσης από το εργοστάσιο της Components στο Braunschweig - θα συναρμολογείται στο Ανόβερο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...