Πρόστιμο σε μοτοσυκλέτα χωρίς τρίγωνο & φαρμακείο;

Κι όμως υπάρχει μέρος στο οποίο οι αναβάτες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας με τα αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, όλοι οι μοτοσυκλετιστές στην Ρουμανία είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να φέρουν μαζί τους όχι μόνο φαρμακείο και τρίγωνο, αλλά μέχρι και πυροσβεστήρα! Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι οι κυκλοφοριακοί κανόνες στην συγκεκριμένη χώρα είναι κοινοί για όλα τα οχήματα. Αυτό σημαίνει πως ότι ισχύει για τα αυτοκίνητα, ισχύει και για τις μοτοσικλέτες.

Αν το δούμε από μία πιο πρακτική σκοπιά, κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί πως και τα τρία αυτά μέρη του υποχρεωτικού εξοπλισμού είναι κάπως ανούσια. Αρχικά οι μοτοσυκλέτες έχουν ένα διαφορετικό όπλο για να αντιμετωπίσουν την περίπτωση φωτιάς σε σχέση με τα αυτοκίνητα που ονομάζεται kill-switch. Ο κόκκινος διακόπτης που βρίσκεται στο τιμόνι μαζί με την μίζα είναι πολύ προτιμότερος από μία συσκευή με συμπιεσμένο περιεχόμενο στην περίπτωση ατυχήματος ή πτώσης! Στην συνέχεια, όσον αφορά το τρίγωνο, τα αυτοκίνητα το χρησιμοποιούν σε περίπτωση που ακινητοποιηθούν σε σημείο που υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με διερχόμενα οχήματα. Οι μοτοσυκλέτες όμως είναι πολύ πιο ελαφριές και εύκολες στην μετακίνηση, ακόμη και σβηστές, οπότε η μεταφορά τους σε ένα ασφαλές σημείο εξαλείφει την ανάγκη του τριγώνου. Τέλος, ο κλασικός εξοπλισμός ασφαλείας των αναβατών (κράνος, μπουφάν, γάντια, παντελόνι, μπότες) αποτρέπει την πλειοψηφία των τραυματισμών που μπορεί να καλύψει ένα kit πρώτων βοηθειών, οπότε ποια η χρησιμότητα του;

Δείτε ακόμη: Ποια είναι τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα;

Το θετικό για τους «παραβάτες» που δεν είχαν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί τους, ήταν πως οι αρχές έκαναν – μέχρι σήμερα τουλάχιστον – τα στραβά μάτια, κάτι που όμως φαίνεται πως έχει αλλάξει. Οι περιπτώσεις μοτοσυκλετιστών που λαμβάνουν κανονικά πρόστιμα για την απουσία των παραπάνω από την μηχανή τους όλο και πληθαίνουν, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να εναντιώνονται και να εκφράζουν τα παράπονα τους. Φυσικά ο λόγος για αυτή την αναστάτωση είναι το ότι η μεταφορά φαρμακείου, τριγώνου και πυροσβεστήρα δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση όταν πρόκειται για δίκυκλο που ουσιαστικά ο αποθηκευτικός χώρος είναι ανύπαρκτος.
Δείτε ακόμη: Φεύγεις διακοπές - Ξέρεις τι επιτρέπεται να μεταφέρεις με το αυτοκίνητο;

Γι’ αυτό το λόγο ο σύνδεσμος μοτοσυκλετιστών της χώρας, MotoADN, ξεκίνησε μία συλλογική προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών για την απαλοιφή των αναβατών από τις παραπάνω παραμέτρους. Το αποτέλεσμα ήταν 8.000 υπογραφές μέσα σε μόλις 7 ημέρες! Εσείς τι πιστεύετε; Θεωρείτε σωστό το αίτημα τους;

Πηγή: motorcycles.news
Πηγή φωτογραφία: Motomag.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...