Αθήνα: Αλλάζουν όψη όλοι οι δρόμοι

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η εικόνα της Αθήνας κάθε μέρα που περνάει, καθώς βελτιώνεται όχι μόνο το αισθητικό κομμάτι, αλλά και εκείνο της ασφάλειας.

  • -
  • -

Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της Αθήνας, βλέπουν τον τελευταίο καιρό να τους δρόμους της πόλης να αλλάζουν πρόσωπο και να γίνονται σημαντικά καλύτεροι, με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Αυτό οφείλεται στο μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει εκτελέσει ποτέ ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέας ασφάλτου σε πάρα πολλούς από τους δρόμους του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και ορισμένες από τις βασικές οδικές αρτηρίες που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια οδηγοί σε καθημερινή βάση.

Δήμος Αθηναίων

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο Δήμος Αθηναίων, η έκταση στην οποία η παλιά άσφαλτος έχει αντικατασταθεί με νέα φτάνει τα 1.640.000 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό το αποτέλεσμα προκύπτει από τις σχετικές επεμβάσεις που έχουν γίνει σε 785 δρόμους με μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος. Πλέον ο δήμος έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και εργάζεται σε μεγάλους οδικούς άξονες όπως οι Ιερά Οδός, Χαμοστέρνας, Μιχαλακοπούλου, Πανόρμου, Παπαδιαμαντοπούλου και πολλοί άλλοι δρόμοι.

Δείτε ακόμαΠοια αυτοκίνητα παρκάρουν Δωρεάν σε κάθε δήμο της χώρας;

Η εφαρμογή του έχει διπλή επίδραση στην καθημερινότητα. Από τη μία βελτιώνεται σαφώς η εικόνα της πόλης, καθώς η άσφαλτος δεν είναι ξεβαμμένη πλέον και έχει ενιαία εικόνα, χωρίς μπαλώματα και λακκούβες. Από την άλλη, το νέο οδόστρωμα προσφέρει πολύ περισσότερη ασφάλεια καθώς αυξάνεται κατακόρυφα η πρόσφυση, τόσο σε στεγνές συνθήκες όσο και όταν υπάρχει νερό.

Το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Κάνει καλά ο Δήμος Αθηναίων με τις τόσες ασφαλτοστρώσεις ή μήπως είναι πεταμένα λεφτά;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...