Δοκιμάζουμε 3 diesel supermini - Ποιο προτιμάς;

Κόμπακτ διαστάσεις, πρακτικός χαρακτήρας, αλλά και οικονομία καυσίμου. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις πετρελαιοκίνητες εκδοχές των Opel Corsa, Peugeot 208 και Renault Clio.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα το B-Segment παραμένει η κατηγορία που εξακολουθεί να αντιστέκεται σθεναρά στη… λαίλαπα των SUV. Οι κόμπακτ διαστάσεις, ο πρακτικός χαρακτήρας και η αποδοτικότητα είναι η μία πλευρά του νομίσματος, μοντέλων που συνδυάζουν μία σειρά χαρακτηριστικών που αναζητά ο καταναλωτής σε ένα προσιτό πακέτο. Σήμερα, με τις καυσίμων να έχουν εκτοξευθεί ο παράγοντας της οικονομίας αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα στην επιλογή νέου αυτοκινήτου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο τα μοντέλα με κινητήρα πετρελαίου εξακολουθούν να αποτελούν μία εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για τον καταναλωτή. Μάλιστα, με δεδομένη την εξέλιξη των συγκεκριμένων κινητήρων, το γεγονός ότι εκπέμπουν κάτω από 122 gr/km CO2, έχει σαν αποτέλεσμα να μην επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας, αλλά και να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο.
Δείτε ακόμη: Οικογενειακό SUV με 580 lt πορτμπαγκάζ, 175 ίππους και τιμή κάτω από 27.000 €

Τρία supermini που ξεχωρίζουν για όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι τα Opel Corsa, Peugeot 208 και Renault Clio. Το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα, φιλοσοφία και με κοινό παρονομαστή τον κυβισμό, την ισχύ του κινητήρα και το κόστος που ξεπερνάει ελάχιστα τα 20.000 €, αποτελούν άκρως ενδιαφέρουσες και ελκυστικές προτάσεις στην κατηγορία. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη δοκιμή και των τριών μοντέλων, να δείτε τη σύγκριση των τεχνικών τους, ενώ στο τέλος μην ξεχάσετε να μας πείτε με την ψήφο σας ποιο από τα τρία προτιμάτε.

Opel Corsa 1.5D

Το νεότερο Corsa έκανε την είσοδο του στην κατηγορία με κυριαρχικές βλέψεις και τα δεδομένα το υποστηρίζουν. Έμπνευση και δυναμισμός, τεχνολογίες και οδηγικό μπρίο τα στοιχεία που το βάζουν στις εκλεκτές προτάσεις των supermini.

Peugeot 208 1.5 BlueHDi

Η πετρελαιοκίνητη εκδοχή του 208 προσφέρεται αποκλειστικά με το σύνολο των 100 ίππων, συνδυάζοντας χαμηλή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία, αλλά και όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νεότερη γενιά του γαλλικού σούπερμινι.

Renault Clio 1.5 Blue dCi

Η Renault επαναφέρει τον 1.5 diesel κάτω από το καπό του Clio 5ης γενιάς και δημιουργεί την νέα αγαπημένη μας έκδοση από την σημερινή γκάμα του γαλλικού supermini.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...