Αυξήσεις-φωτιά στα ταξί! Πόσο παραπάνω θα πληρώνουμε την κάθε κούρσα;

Στα ύψη αναμένεται να εκτοξευτεί τις επόμενες μέρες το κόστος μετακίνησης με ταξί, πιέζοντας ακόμα περισσότερο το πορτοφόλι των πολιτών.

  • -
  • -

Φωτιά στο πορτοφόλι βάζουν οι νέες χρεώσεις στα ταξί, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις τσέπες των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση ώστε πλέον να πληρώνουμε σημαντικά μεγαλύτερα ποσά όταν χρησιμοποιούμε αυτό το μέσο μετακίνησης.

Οι βασικότερες αλλαγές στην τιμολόγηση είναι οι εξής:

  • Η ελάχιστη χρέωση από τα 3,44 ευρώ ανεβαίνει στα 4 ευρώ.
  • Η πτώση σημαίας πλέον δε θα χρεώνεται 1,29 ευρώ αλλά 1,80 ευρώ.
  • Η τιμή για τη μονή ταρίφα από τα 0,74 ευρώ/km ανεβαίνει στα 0,90 ευρώ/km, ενώ η διπλή ταρίφα είναι η μοναδική που μειώνεται ελαφρώς και από τα 1,29 ευρώ/km πέφτει στα 1,25 ευρώ/km.
  • Η αναμονή αυξάνεται επίσης και από τα 11,81 ευρώ/ώρα πηγαίνει στα 15 ευρώ/ώρα.


Οι κάτοχοι και οδηγοί ταξί ζητούσαν εδώ και αρκετό διάστημα να αυξηθούν οι τιμές των κομίστρων, καθώς η άνοδος στο κόστος των καυσίμων έχει οδηγήσει σε σημαντικά μεγαλύτερα έξοδα για τον κλάδο. Μέχρι τώρα αυτό δεν είχε γίνει, με τους οδηγούς να απειλούν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Τελικά αυτό δεν χρειάστηκε να γίνει καθώς η κυβέρνηση ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματά τους.

Ταξί

Αυτό που αιτήθηκαν αρχικά οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ήταν να δικαιούνται επαγγελματικό καύσιμο, δηλαδή να αγοράζουν με σημαντικά χαμηλότερη τιμή όπως συμβαίνει με τους αγρότες, όμως αυτό δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο, αυτό που κέρδισαν είναι να αυξηθεί κατά πολύ ο τιμοκατάλογος. Έτσι, πλέον όποιος χρησιμοποιεί ταξί θα πληρώνει σημαντικά περισσότερα χρήματα για μια διαδρομή, σε σχέση με όσα πλήρωνε μέχρι χτες.

Δείτε ακόμα: Αλλάζουν όλα στη ΒΕΑΤ: 2 € επιπλέον χρέωση σε κάθε κούρσα

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο οι νέες τιμές θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου, όταν εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Στις εικόνες μπορείτε να δείτε τον παλιό και το νέο τιμοκατάλογο για τα ταξί.

Συμφωνείτε με τις αυξήσεις στα ταξί ή θα έπρεπε να πάρουν ηλεκτρικά ώστε να ρίξουν το κόστος και να μην επιβαρύνεται η τσέπη μας;

Ο παλιός τιμοκατάλογος
Ταξί

Ο νέος τιμοκατάλογος
Ταξί

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...