Ποια εταιρία φιλοδοξεί να καταργήσει το Google Maps;

H Jaguar Land Rover προσφέρει νέο αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης, με το οποίο ουσιαστικά καταργεί τη χρήση του Google Maps στο αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να εξελίξουν νέες δικές τους λύσεις ή εφαρμογές, αναφορικά με το σύστημα πλοήγησης στα μοντέλα τους. Μία από αυτές είναι και η Jaguar-Land Rover, η οποία πρόσφατα παρουσίασε μία νέα αναβάθμιση του λογισμικού της σε συνεργασία με την εταιρεία HERE, η οποία παρέχει στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία το σύστημα πλοήγησης στα αυτοκίνητα της παγκοσμίως. Η ανανεωμένη τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την υπηρεσία what3words και σύμφωνα με τη JLR ανεβάζει το επίπεδο ακρίβειας τοποθεσίας σε καινούργιο επίπεδο.

Η ιδιαιτερότητα του νέου συστήματος είναι πως τα μοντέλα της JLR θα έχουν συνεχή υποστήριξη από την what3words και πρόσβαση στο σύστημα χωρίς τη χρήση δεδομένων! Η νέα έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη για όλα τα μοντέλα που είναι εφοδιασμένα με το σύστημα πολυμέσων Pivi Pro Infotainment. Συγκριτικά με τα παραδοσιακά λογισμικά πλοήγησης που χρησιμοποιούν ονόματα οδών και αριθμούς κτιρίων για διευθύνσεις, το σύστημα της what3words έχει χωρίσει ολόκληρο τον κόσμο σε τετράγωνα, με διαστάσεις 3xτο καθένα. Με αυτόν τον τρόπο, το what3words τον απεικονίζει ως ένα πλέγμα γεμάτο τετράγωνα και σε καθένα από αυτό έχει δοθεί μία μοναδική διεύθυνση που αποτελείται από τρεις λέξεις. Χρησιμοποιώντας κάποια από αυτές τις λέξεις μπορεί να κατευθυνθεί κανείς στην διεύθυνση που έχει εισάγει με τεράστια ακρίβεια.  

Δείτε ακόμη: Αναβαθμίζεται το Android Auto! Όλες οι αλλαγές

Ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα είναι εξαιρετικά απλός, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση νέας εφαρμογής και είναι διαθέσιμο στα μοντέλα της JLR άμεσα, από τη στιγμή της ενημέρωσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...