Νέα μόδα: Βάζουν tablet αντί για πινακίδες! [video]

Στο μέλλον ακόμη και οι κλασικές τσίγκινες πινακίδες κυκλοφορίες θα σταματήσουν να κυκλοφορούν. Τη θέση τους στα οχήματα θα πάρουν ψηφιακές οθόνες που αναγράφουν αριθμούς και γράμματα.

  • -
  • -

Ζούμε στην εποχή της ψηφιοποίησης. Έγγραφα, εικόνες, αντικείμενα και σήματα από την αναλογική μορφή περνούν στη digital. Αυτό ισχύει και για τα αυτοκίνητα, με τους κατασκευαστές να ψηφιοποιούν από τις οθόνες έως τους διακόπτες. Σύντομα θα καταργηθούν και οι παραδοσιακές πινακίδες κυκλοφορίας, με τον κλασικό τσίγκινο εξάρτημα που υπάρχει στη μάσκα και στους προφυλακτήρες να αντικαθίσταται από οθόνες.

Η μετάβαση προς τις ψηφιακές πινακίδες έχει ήδη ξεκινήσει, με ορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ να δίνουν το δικαίωμα στους οδηγούς να αντικαταστήσουν τις τσίγκινες με τις ψηφιακές. Συγκεκριμένα, σε Μίσιγκαν, Αριζόνα και Καλιφόρνια, δόθηκε η έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές για τη χρήση των «RPlate» όπως ονομάζονται. Σταδιακά, οι ψηφιακές πινακίδες κυκλοφορίας θα επεκταθούν και σε άλλες πολιτείες.

plate

Μάλιστα, η χρήση τους αναγνωρίζεται σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς και στον Καναδά και στο Μεξικό, αρκεί το όχημα που τις χρησιμοποιεί να είναι καταχωρημένο στο σύστημα του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών σε μία από τις πολιτείες των Μίσιγκαν, Αριζόνα και Καλιφόρνια.

Τι είναι οι ψηφιακές πινακίδες κυκλοφορίας

Τις νέες ψηφιακές πινακίδες «RPlate» τις προσφέρει η start-up εταιρεία Reviver. Υπάρχουν δύο επιλογές, μία με ενσωματωμένη μπαταρία και μία με καλώδιο που συνδέεται απευθείας με την τροφοδοσία ρεύματος του οχήματος. Αμφότερες, διαθέτουν GPS και εκτός από τα γράμματα και τους αριθμούς, υπάρχει δυνατότητα εξατομίκευσης και ενσωμάτωσης μιας σειράς χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Για να είναι πάντα ευδιάκριτες, η φωτεινότητα της οθόνης προσαρμόζεται αυτόματα. Επίσης, συνδέονται με το smartphone ώστε ο οδηγός να παρακολουθεί το όχημά του, για παράδειγμα αν έχει παρκάρει μακριά ή να το εντοπίσει αν κλαπεί και να ενημερώσει τις Αρχές.

Διαβάστε επίσης: Τέλος η αφαίρεση πινακίδων: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Χάρη στο λογισμικό που φέρει η οθόνη, οι πινακίδες «ενημερώνονται» για θέματα τεχνικής φύσεως του αυτοκινήτου, εμφανίζοντας αυτόματα τη σχετική σήμανση για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο (το αντίστοιχο του ΚΤΕΟ). Φυσικά, η νέα ψηφιακή μορφή πινακίδων κάνει πιο εύκολη και τη δουλειά της αστυνομίας, αφού μπορούν να ελέγχουν πλήρως το όχημα και με απόλυτη ακρίβεια σε ελάχιστα λεπτά. Σύντομα θα ενσωματωθούν στις πινακίδες νέες υπηρεσίες, όπως διόδια και παρκόμετρα.

Όσο για το κόστος, δεν τη λες και φθηνές. Η εταιρεία Reviver τις πουλάει με συνδρομή, από 19,95 έως 24,95 δολάρια τον μήνα.

Πηγή: engadget.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...