Στο Top 3 των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη η Ελλάδα

Οι τιμές καυσίμων σημειώνουν ρεκόρ αυξήσεων και η Ελλάδα κατακτά ένα καθόλου… τιμητικό «βάθρο».

  • -
  • -

Οι πρωτοφανείς τιμές που διαβάζουμε στις πινακίδες των πρατηρίων καυσίμων αποτελούν θέμα συζήτησης εδώ και αρκετούς μήνες. Το φράγμα των 2 € ανά λίτρο έχει σπάσει προ πολλού και τώρα, οδεύουμε ολοταχώς προς τα 2,5 € ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, δίχως να γνωρίζουμε που θα σταματήσει. Προφανώς το φαινόμενο δεν συναντάται μόνο στη χώρα μας. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όμως, αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά το φαινόμενο.

Απόδειξη η έρευνα του confused.com, που δείχνει ότι η Ελλάδα έχει την τρίτη ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη! Μάλιστα, η έρευνα λαμβάνει υπόψη της την τιμή των 2,16 € ανά λίτρο βενζίνης, ένα νούμερο που το έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό. Σήμερα βρισκόμαστε πάνω από τα 2,4 € / λίτρο, ενώ στα νησιά, οι τιμές είναι ακόμη πιο αυξημένες. Οι μοναδικές ευρωπαϊκές χώρες που ξεπερνούν την Ελλάδα είναι η Φινλανδία και η Δανία, οι οποίες καταλαμβάνουν τη δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα.

Δείτε ακόμη: Φόβοι ότι η βενζίνη θα φτάσει στα 3 €

Εντύπωση προκαλεί η Κύπρος, η οποία προμηθεύεται καύσιμα σε πολύ μεγάλο βαθμό από ελληνικά διυλιστήρια και καταφέρνει να μένει στην έκτη φθηνότερη θέση της Ευρώπης. Η Ουγγαρία είναι η χώρα που παίρνει την πρωτιά στα φθηνά καύσιμα και ακολουθεί η Μάλτα με την Πολωνία. Αδιαμφισβήτητα, το κόστος χρήσης ενός οχήματος έχει… ξεφύγει για τους περισσότερους οδηγούς και πλέον, 20 € βενζίνης ισούται μόλις με 8,5 λίτρα! Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Ουγγαρία, που έχει αυτή τη στιγμή τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη, κοστολογεί 1 λίτρο βενζίνης έναντι 1,26 €.

Πηγή: confused.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...