"Σημειωτόν" θα πηγαίνουν τα αυτόνομα της Hyundai. Γιατί;

Αυτόνομα αυτοκίνητα σε μία από τις περιοχές του πλανήτη με τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση ετοιμάζεται να βγάλει η Hyundai, ερχόμενη έτσι αντιμέτωπη με μία πολύ μεγάλη πρόκληση.

  • -
  • -

Η περιοχή Gangnam της Κορέας (ναι, από αυτή προέρχεται το όνομα του γνωστού τραγουδιού) είναι μία από εκείνες με τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλο τον πλανήτη. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο για οποιονδήποτε άνθρωπο, πόσο μάλλον για ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του.

Παρ’ όλα αυτά, η Hyundai αποφάσισε να κινηθεί ακριβώς σε αυτή την περιοχή για την επόμενη φάση δοκιμών των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που αναπτύσσει για τα αυτοκίνητά της.

Σεούλ

Μπορεί η ιδέα να ακούγεται παράτολμη όμως οι Κορεάτες έχουν κάνει την απαραίτητη προετοιμασία. Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει τη συλλογή δεδομένων για τους δρόμους στους οποίους θα κινηθούν τα υπό δοκιμή αυτόνομα αυτοκίνητα ήδη από το 2019. Με αυτόν τον τρόπο έχουν εξασφαλίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι τα συστήματά τους δε θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

Βέβαια ακριβώς επειδή ξέρουν ότι η εν λόγω περιοχή έχει πάρα πολλή κίνηση, πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων θα υπάρχει οδηγός, ώστε να επέμβει άμεσα αν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη.

Δείτε ακόμα: Το Hyundai Ioniq 5 κάνει delivery χωρίς οδηγό! [video]

Τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιήσει η Hyundai για τις δοκιμές είναι Ioniq 5, τα οποία φυσικά θα έχουν δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Επιπλέον, θα είναι εφικτός ο έλεγχος των αυτοκινήτων από μακριά, οπότε θα υπάρχει ακόμα ένα επίπεδο προστασίας.

Η κίνηση των αυτοκινήτων θα γίνεται από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 ώστε να αποφεύγονται οι ώρες των μποτιλιαρισμάτων.

Περιμένετε με αγωνία να έρθουν τα πλήρως αυτόνομα οχήματα ή εύχεστε να αποτύχουν και να μην τα δούμε ποτέ στους δρόμους;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...