Το Hyundai Ioniq 5 κάνει delivery χωρίς οδηγό! [video]

Παραγγέλνεις φαγητό, έρχεται έξω από την πόρτα σου ένα Ioniq 5, το παραλαμβάνεις και εκείνο συνεχίζει το δρομολόγιό του. Όλα αυτά, χωρίς καμία ανθρώπινη εμπλοκή.

  • -
  • -

Πλήρως αυτόνομο delivery έχει ξεκινήσει να κάνει το Hyundai Ioniq 5, δηλαδή να μοιράζει παραγγελίες χωρίς να χρειάζεται να έχει κάποιον στη θέση του οδηγού, ούτε καν σε ρόλο απλού ελεγκτή.

Μπορεί η παραπάνω πρόταση να μοιάζει μη ρεαλιστική και βγαλμένη από το μέλλον, όμως στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν άνθρωποι που ήδη έχουν παραλάβει την παραγγελία τους με αυτόν τον τρόπο. Οι εταιρείες Uber και Motional ξεκίνησαν αυτό το πρόγραμμα ώστε να δοκιμάσουν κατά πόσο είναι κάτι που μπορεί να γίνει στον πραγματικό κόσμο με την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη σήμερα, αλλά και για να μαζέψουν δεδομένα ώστε να προχωρήσουν στην ανάπτυξη σχετικών ιδεών στο μέλλον.

Ioniq

Γι’ αυτό το σκοπό τροποποίησαν ένα Hyundai Ioniq 5 προσθέτοντας τις απαραίτητες κάμερες και αισθητήρες, ώστε να κινείται πλήρως αυτόνομα. Το τροποποιημένο ηλεκτρικό μοντέλο πλέον εξυπηρετεί παραγγελίες της υπηρεσίας Uber Eats.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή για το 2022

Το αυτοκίνητο δεν είναι ενταγμένο σε ένα κατάστημα, αλλά εξυπηρετεί όλα όσα συμμετέχουν στην πλατφόρμα. Έτσι, όταν υπάρχει κάποια παραγγελία πηγαίνει στο κατάστημα που πρέπει, οι άνθρωποι βάζουν το πακέτο σε ένα ειδικό κουτί στο πίσω κάθισμα και το αυτοκίνητο φεύγει για τη διεύθυνση του πελάτη. Όταν φτάσει ο τελευταίος λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του, πάει στο αυτοκίνητο και παραλαμβάνει την παραγγελία του.

Τόσο απλά και τόσο εύκολα.

Θα ήθελες να παραλάβεις το φαγητό σου έτσι ή σου φαίνεται παράξενο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...