Μπήκε ο πρώτος ταχυφορτιστής στον Σείριο - Δείτε φωτογραφίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εγκατάσταση του πολύ μεγάλου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σχεδιάζεται στο ΣΕΑ Σείριος, όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες.

  • -
  • -

Στο ΣΕΑ Σείριος κατασκευάζεται εδώ και κάποιους μήνες ένας νέος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο οποίος θα είναι ένας από τους πιο προηγμένους στην Ευρώπη. Αυτός θα τροφοδοτείται σε μεγάλο ποσοστό από τα φωτοβολταϊκά πάνελ που θα μπουν στην οροφή των στεγάστρων, οπότε η ενέργεια που θα καταλήγει στα αυτοκίνητα θα είναι ιδιαίτερα καθαρά βιώσιμη. 

Στις φωτογραφίες που ανέβηκαν από τον χρήστη Αχιλλέας Μπουλογιώργος στο group Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα στο facebook, βλέπουμε ότι έχει καταγραφεί πρόοδος στη διαδικασία της κατασκευής του σταθμού.

Πλέον έχουν τοποθετηθεί τα φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ έχει ήδη πάρει τη θέση του ο πρώτος ταχυφορτιστής. Μάλιστα, μπορούμε να δούμε ότι ο συγκεκριμένος θα έχει δύο DC εξόδους με βύσμα CCS. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να φορτίζει γρήγορα δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα.

Σείριος

Έτσι αντιμετωπίζεται ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Σχεδόν όλοι οι ταχυφορτιστές που συναντάμε στα ΣΕΑ είναι τέτοιου τύπου ώστε να προσφέρουν μόνο μία γρήγορη έξοδο. Αυτό σημαίνει ότι αν φορτίζει κάποιο αυτοκίνητο και χρειαστεί να χρησιμοποιήσει την ταχυφόρτιση και ένα δεύτερο, θα πρέπει να περιμένει ή να συνδεθεί στο AC, δηλαδή να πάρει ρεύμα με πολύ πιο αργό ρυθμό.

Δείτε ακόμα: Στα σκαριά ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα – Πού κατασκευάζεται;

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το πλήθος των φορτιστών σημαίνει ότι ακόμα και σε μεγάλες εξόδους όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα χρειαστεί να περιμένει.

Επιπλέον, αυτή η πρακτική εξασφαλίζει ότι ο σταθμός θα μπορεί να συνεχίσει να είναι λειτουργικός για αρκετά χρόνια καθώς θα αυξάνεται ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις για την αντικατάσταση των φορτιστών με νεότερα μοντέλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...