Αυτόματο B-SUV: Kia Stonic ή Volkswagen T-Cross; Δείτε τι ψηφίσατε

Στην αναμέτρηση είχαμε δύο επιτυχημένα B-SUV με αυτόματο κιβώτιο και έναν ξεκάθαρο νικητή που επικράτησε με διαφορά.

  • -
  • -
Αυτόματο B-SUV: Kia Stonic ή Volkswagen T-Cross; Δείτε τι ψηφίσατε

Όταν οι ανάγκες είναι πολλές αλλά το budget επιτρέπει τη χρήση ενός αυτοκινήτου, καλούμαστε να βρούμε ένα μοντέλο που «να τα κάνει όλα». Τα B-SUV φημίζονται για το πολυχρηστικό ταλέντο τους και βρήκαμε δύο από τα πιο επιτυχημένα, για να μας πείτε ποιο προτιμάτε. Από τη μια, έχουμε το Kia Stonic στην κορυφαία εκδοχή του με ήπια υβριδικό τούρμπο κινητήρα 1.0 λίτρου, 120 ίππους και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Από την άλλη, συναντάμε το Volkswagen T-Cross, ένα νεανικό SUV με τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1.0 λίτρου, 110 ίππους και αυτόματο σασμάν DSG, επίσης με επτά σχέσεις. Τα δύο μοντέλα προσφέρουν παρόμοια πράγματα στους ιδιοκτήτες τους, με τον πολυδιάστατο χαρακτήρα τους να επιτρέπει ευέλικτες μετακινήσεις εντός πόλης, αλλά και δυνατότητα ταξιδιού, αφήνοντας πίσω την καθημερινότητα. Στις αυτόματες εκδόσεις τους τα καταφέρνουν ακόμη πιο καλά εντός πόλης, ενώ ευνοούνται και οι επιδόσεις χάρη στις περισσότερες σχέσεις του κιβωτίου, έναντι των χειροκίνητων προτάσεων.

Καθώς το Kia Stonic έχει φθηνότερες τιμές, επιλέξαμε την κορυφαία του έκδοση για να σταθεί αντιμέτωπο με τη βασική αυτόματη του Volkswagen T-Cross. Ο επιπλέον εξοπλισμός, μαζί με τη δυναμική εμφάνιση του πακέτου GT-Line αλλά και την επταετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia, έφερε το Stonic σε πλεονεκτική θέση.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

  • Kia Stonic: 72%
  • Volkswagen T-Cross: 28%

 

Με ένα κλικ εδώ, μπορείτε να δείτε αναλυτικό πίνακα σύγκρισης για τα δύο μοντέλα που θέσαμε αντιμέτωπα. Επίσης, εδώ υπάρχει αναλυτικά ο τιμοκατάλογος του Kia Stonic, μαζί με τεχνικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, ενώ εδώ, είναι το αντίστοιχο πεδίο για το Volkswagen T-Cross.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...