Ανκόνα – Νίκαια

Σε ρυθμό LeonExpress

  • -
  • -

Σε άλλο επίπεδο η Autostrada, προσπερνάς γρήγορα και εύκολα το λιμάνι της Ανκόνα, μπαίνοντας σβέλτα σε ρυθμό ταξιδιού, ώστε να διασχίσουμε με μιας την Ιταλία. Τα χιλιόμετρα είναι βατά, ο δρόμος είναι ιδανικός, ο καιρός με το μέρος μας και το Leon Ecomotive, ιδανικός ταξιδιώτης για τέτοιες διαδρομές. «Τσιμπημένα» διόδια, δώσαμε 48€ (στο Ανκόνα – Νίκαια), αλλά αντίστοιχου επιπέδου υπηρεσίες, οπότε πληρώνεις και απολαμβάνεις. Σημαντική η ύπαρξη του cruise control, το οποίο γίνεται εθιστικό, ξεκουράζει και βοηθά με τον τρόπο του στην επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου. Η μέση ταχύτητα μας σε αυτό το κομμάτι - των 715 km - κυμάνθηκε στα 105 km/h.

Αν και το Leon διέθετε, εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης, το βασικό μας εργαλείο ήταν το MLS Destinator Talk&Drive 50 SL, το οποίο αποδείχτηκε, ιδανική επιλογή για ένα τέτοιο ταξίδι. Με πλήρεις χάρτες και ένα σκασμό πληροφορίες για την διαδρομή, προσφέρει μέχρι και φωνητική λειτουργία, για τις εντολές του «αφέντη» του, δηλαδή εμάς. Γεμίσαμε για πρώτη φορά στο ταξίδι μας το ρεζερβουάρ (1,288€/lt το diesel εδώ), λίγο πριν τα σύνορα Ιταλίας – Γαλλίας (καλύτερες τιμές στα καύσιμα οι Ιταλοί), με το δείκτη να στέκεται ακόμα στο 1/4. Δύο ποιότητες πετρελαίου στην Ιταλία, κάτι σαν απλή και super plus αμόλυβδη, οπότε καταλαβαίνετε, ότι εδώ η πετρελαιοκίνηση, έχει άλλο νόημα.

Περνώντας πάνω από Σαν Ρέμο και Μονακό, φτάνουμε στην Νίκαια. Στα πρώτα φανάρια της πόλης, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, η λειτουργία Start&Stop του Leon μας. Βέβαια, στην κίνηση, το κροτάλισμα, με ανοιχτό παράθυρο, δεν χάνεται από το αυτί, αφού γύρω σου οι κινητήρες diesel κάνουν παρέλαση, με τους Γάλλους, να τους τιμούν κατά κόρον.

Σειρά έχει η Ανδόρρα, το «λιλιπούτειο» κρατίδιο ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία και προσεχώς ο τερματισμός στην Βαρκελώνη. Μείνετε συντονισμένοι…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...