Ποιο είναι το φθηνότερο 7θέσιο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς;

Αν χρειάζεστε περισσότερες θέσεις στο αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή, τότε η επιλογή είναι… μονόδρομος.

  • -
  • -

Είναι γεγονός ότι τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει και τις τιμές που γνωρίζαμε, καλύτερα να τις… ξεχάσουμε, αφού φαίνεται ότι το κύμα ακρίβειας ήρθε για να μείνει. Αν κάποιος ψάχνει 7θέσιο αυτοκίνητο σήμερα, τότε θα δει ότι τα περισσότερα πολυμορφικά που είχαν τον ρόλο των μεγάλων οικογενειακών, έχουν καταργηθεί. Κάποιοι κατασκευαστές (ακόμη και premium) προσφέρουν επταθέσιες εκδόσεις στα SUV τους (όπως Skoda Kodiaq, Volkswagen Tiguan Allspace, Peugeot 5008, Mercedes GLB) όμως όπως είναι φυσικό, οι τιμές τους είναι υψηλότερες. Μάλιστα, πολλές φορές ξεπερνούν και τις 40.000 €, βάζοντας δύσκολα στον πολύτεκνο οικογενειάρχη που αναζητά ένα νέο, σύγχρονο αυτοκίνητο για να μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ποιο είναι το φθηνότερο επταθέσιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Κάπου εδώ έρχεται η Dacia για να σώσει την κατάσταση. Το νέο Dacia Jogger προσφέρει την πρακτικότητα και την ευκολία που συνεπάγεται η τρίτη σειρά καθισμάτων, χωρίς οι τιμές να ξεφεύγουν στη… στρατόσφαιρα.

jogger

Συνδυάζεται με τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου TCe με 110 ίππους και 200 Nm ροπής ή σε έκδοση διπλού καυσίμου βενζίνης – υγραερίου LPG με επίσης 1.000άρη κινητήρα, αλλά 100 ίππους. Κοινός παρονομαστής, το χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων. Να τονίσουμε, ότι χάρη στα ρεζερβουάρ 50 λίτρων για τη βενζίνη και 40 λίτρων για το υγραέριο, η αυτονομία ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα, ενώ με εκπομπές ρύπων 121 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά km δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και εισέρχεται κάθε μέρα στον πράσινο δακτύλιο της Αθήνας.

Δείτε ακόμη: Dacia Duster: Πόσο κοστίζει το φτηνότερο πραγματικό SUV;

Υποβοήθηση οδηγού και τεχνολογία του Dacia Jogger

Ο οικογενειακός προσανατολισμός του τονίζεται από τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (200 mm) αλλά και τον εξοπλισμό με σύστημα πολυμέσων Media Display, Bluetooth, θύρα USB, συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto, αλλά και σύστημα πλοήγησης στην οθόνη αφής των οκτώ ιντσών. Σε ο,τι αφορά την υποβοήθηση του οδηγού, έχουμε ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση ύπαρξης αυτοκινήτου στη νεκρή γωνία, υποβοήθηση στάθμευσης και Hill Start Assist για εύκολη εκκίνηση σε ανωφέρεια ακόμη και με πλήρες φορτίο.

Πόσο κοστίζει και τι χώρους προσφέρει το Dacia Jogger;

Επιστρέφοντας στα… επταθέσια χαρίσματα του Dacia Jogger, ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 565 λίτρα όταν η τρίτη θέση καθισμάτων είναι αναδιπλωμένη και 160 λίτρα όταν βρίσκεται σε χρήση. Στις πενταθέσιες εκδόσεις, ο χώρος αποσκευών ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, στα 708 λίτρα. Η βασική τιμή του Dacia Jogger βρίσκεται στις 23.930 € σε πενταθέσια διαμόρφωση (έκδοση Essential), ενώ η πιο προσιτή με επτά θέσεις τιμάται στις 25.180 € στο ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού Expression. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την video-δοκιμή του εξαιρετικά πρακτικού μοντέλου, ενώ εδώ θα βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για όλες τις εκδόσεις, μαζί φυσικά και με το κόστος απόκτησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...