Dacia Duster: Πόσο κοστίζει το φτηνότερο πραγματικό SUV;

Το Duster είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της εταιρείας, αφού προσφέρει όσα ζητάει ο αγοραστής, διατηρώντας έναν αρκετά value for money χαρακτήρα.

  • -
  • -

Μπορεί στην κατηγορία των SUV να εντάσσονται πολλά μοντέλα, λίγα όμως έχουν στοιχεία τα οποία επιτρέπουν πραγματικά την κίνηση εκτός δρόμου. Μιλώντας για κίνηση εκτός δρόμου δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στην τετρακίνηση, καθώς αν υπάρχει η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι απαραίτητες προστασίες του αμαξώματος, ακόμα και ένα αυτοκίνητο με κίνηση μόνο στους δύο τροχούς μπορεί να τα καταφέρει αρκετά καλά, ειδικά αν «φοράει» τα σωστά ελαστικά.

Το Dacia Duster πληροί τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθώς έχει τις προστασίες που χρειάζονται για μια πιο περιπετειώδη διαδρομή, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι από τις μεγαλύτερες που μπορεί να βρει κάποιος στην κατηγορία με 217 mm να χωρίζουν το κατώτερο σημείο του αυτοκινήτου από το έδαφος. Φυσικά στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και η δυνατότητα για μετάδοση της δύναμης και στους δύο άξονες, ώστε να είναι ακόμα περισσότερα τα σημεία που μπορεί να κατακτήσει με ευκολία το μοντέλο της Dacia.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5d5280c54f33460b3a800624a22a2659.jpg

Οι φτηνότερες εκδόσεις του Dacia Duster

Ρίχνοντας μια ματιά στους τιμοκαταλόγους της Dacia στην Ελλάδα θα δούμε ότι η τιμή εκκίνησης του ρουμανικού SUV είναι τα 21.280 ευρώ. Σε αυτή την τιμή ο κινητήρας είναι ο 1,0 TCe των 100 ίππων, που όμως έχει την ικανότητα να καίει και υγραέριο (LPG), εξασφαλίζοντας στον χρήστη μειωμένο έξοδα μετακίνησης. Όσο για τον εξοπλισμό, προσφέρει όλες τις βασικές ανέσεις, χωρίς κάποια πάρα πολύ σημαντική έλλειψη.

Δείτε ακόμαΔοκιμή Dacia Duster 1.5 Blue dCi 4WD: Done and dusted

Περισσότερη δύναμη για το Duster

Αν κάποιος ψάχνει για περισσότερη ισχύ θα στραφεί στον 1,3 TCe κινητήρα, ο οποίος διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με 130 και με 150 ίππους. Στην πρώτη το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο με 6 σχέσεις, όπως και σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, ενώ η ισχυρότερη εκδοχή συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο EDC κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι χειροκίνητες επιλογές ξεκινούν από τα 24.040 ευρώ, ενώ η αυτόματη από τα 28.090 ευρώ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a7204af8dd4313df8816148d51e6c6ad.jpg

Duster με diesel και τετρακίνηση

Στην γκάμα του Duster υπάρχει και ένας κινητήρας πετρελαίου, ο οποίος είναι στα 1,5 λίτρα και αποδίδει 115 ίππους. Από θέμα εξοπλισμού υπάρχουν τρεις εκδοχές με αυτό το μοτέρ, ενώ είναι και το μοναδικό που μπορεί προαιρετικά να συνδυαστεί με τετρακίνηση. Το diesel σύνολο με την κίνηση μόνο μπροστά έχει κόστος που ξεκινά από τα 24.450 ευρώ, ενώ η φτηνότερη τετρακίνητη επιλογή του μοντέλου από τη Ρουμανία τιμολογείται στα 26.210 ευρώ.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του Dacia Duster, με τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε έκδοσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...