Στην Ελλάδα η παγκόσμια πρεμιέρα του VW ID.Buzz – Πού γίνεται;

Σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, η Volkswagen παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της.

  • -
  • -

Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της αυτοκίνησης, με τη Volkswagen να παρουσιάζει - σήμερα 2 Ιουνίου - σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Αιγαίο το ολοκαίνουριο ID.Buzz. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο minivan της γερμανικής φίρμας, το οποίο είναι ουσιαστικά ο απόγονος του θρυλικού Bulli, πάτησε για πρώτη φορά τους τροχούς στην άσφαλτο, στο νησί της Αστυπάλαιας.

Το ντεμπούτο του ID.Buzz πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παρουσίας του ισχυρού άνδρα του VW Group, Herbert Diess και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αστυπάλαια, για την ανάδειξη ως το «Έξυπνο και Βιώσιμο νησί της Μεσογείου».

id buzz

Εκεί βρίσκεται και τo GOCAR, καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό όλη την εκδήλωση. Με αφορμή το σπουδαίο αυτό γεγονός τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «Πρότυπο Πράσινης Ανάπτυξης», είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το ηλεκτρικό minivan.

Το όχημα εντυπωσιάζει με την αισθητική του και τη μοναδική φιλοσοφία του εσωτερικού χώρου. Το design του είναι εκπληκτικό, με το συνολικό μήκος των 4.712 mm να συνοδεύεται από ένα πολύ μεγάλο μεταξόνιο (2.988 mm). Οδηγός και επιβάτες βιώνουν τη νέα αίσθηση Bulli, με το εντυπωσιακό πολυμορφικό minivan να προσφέρει άφθονους χώρους για πέντε άτομα και τις αποσκευές τους (πορτμπαγκάζ 1.121 lt.).

id buzz

Στην Αστυπάλαια οι μετακινήσεις θα γίνονται με το ID.Buzz

Το ηλεκτρικό όχημα θα τεθεί στη διάθεση τόσο των κατοίκων της Αστυπάλαιας όσο και των επισκεπτών, ως τμήμα τους στόλου ηλεκτρικών minivan για υπηρεσίες μετακίνησης κατά παραγγελία (on-demand).

id buzz

Εφοδιάζεται με μπαταρία 77 kWh (net, ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 82 kWh) η οποία παρέχει ρεύμα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 PS), που βρίσκεται και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Η ισχύς φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είναι 11 kW. Μέσω μιας υποδοχής βύσματος CCS, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η ισχύς φόρτισης φτάνει έως και 170 kW. Όταν φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αυξάνεται από 5 σε 80% σε περίπου 30 λεπτά. Όσο για την αυτονομία, ξεπερνά τα 420 km.

Διαβάστε εδώ για το νέο VW ID.Buzz

id buzz

Μετά το ντεμπούτο του ID.Buzz στην Αστυπάλαια, η Volkswagen Γερμανίας ανακοίνωσε πως το μοντέλο είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στην τοπική αγορά, με την τιμή να ανέρχεται στα 64.581 ευρώ, χωρίς την κρατική επιδότηση και τα επιπλέον μπόνους για EV οχήματα.

Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες, έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...