Elon Musk: Ή έρχεστε στο γραφείο ή φεύγετε από την Tesla

Ορθά-κοφτά ξεκαθάρισε τα πράγματα σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία ο Elon Musk, κάνοντας ξεκάθαρη τη θέση του η οποία είναι ότι οι υπάλληλοι πρέπει να πηγαίνουν στην εταιρεία.

  • -
  • -

Μηδενικά περιθώρια αμφισβήτησης άφησε ο Elon Musk, όσον αφορά το θέμα της εξ αποστάσεως εργασίας και το καθεστώς που θα επικρατεί από εδώ και στο εξής, με ένα e-mail απλό και κατανοητό που έστειλε στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Σε αυτό τους λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι πλέον θα πρέπει όλοι να πηγαίνουν τουλάχιστον για 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο. Ο Musk συνεχίζει λέγοντας ότι αν κάποιος δε συμφωνεί με αυτή την κατάσταση, καλό είναι να παραιτηθεί και να ψάξει αλλού για δουλειά.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της εταιρείας που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκαθαρίζει ότι αν κάποιος πηγαίνει στο γραφείο για λιγότερο από 40 ώρες την εβδομάδα, αυτό θα ισοδυναμεί με αίτηση παραίτησης, η οποία θα γίνεται δεκτή.

 

Φυσικά σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν περιπτώσεις που θα εξαιρούνται για κάποιον σοβαρό λόγο, όπως ασθένεια.

Ο γεννημένος στη Νότια Αφρική επιχειρηματίας έχει φροντίσει να δώσει πρώτος το παράδειγμα, ώστε να είναι σε θέση σήμερα να ζητά τα παραπάνω από τους υπαλλήλους του και μάλιστα με τόσο εμφατικό τρόπο.

Δείτε ακόμα: Πάρε μετοχές Tesla όσο προλαβαίνεις. Ανοίγει εστιατόρια και σινεμά!

Το 2017 και το 2018, όταν η Tesla αντιμετώπιζε πάρα πολλές δυσκολίες για να στήσει την γραμμή παραγωγής του Model 3 με τον τρόπο που εκείνη ήθελε ώστε να είναι αποδοτική, ο Musk έμενε για μέρες στο εργοστάσιο και κοιμόταν στο γραφείο του. Σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις του ίδιου, αυτό το έκανε προκειμένου να τον βλέπουν οι υπάλληλοι της εταιρείας και να συνεχίζουν να εργάζονται με ζήλο.

 

Όσον αφορά το θέμα της σύγκρισης με άλλες εταιρείες που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως εργασία, ο Musk απαντά ότι οι άλλες δε βγάζουν τόσο πρωτοποριακά και καινοτόμα προϊόντα όσο η Tesla, συμπληρώνοντας πως όσο θα συνεχίζουν να εργάζονται κατ’ αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να καταφέρουν κάτι αντίστοιχο με τις δικές του επιχειρήσεις.

Μπορεί στην Tesla η υποδοχή των παραπάνω να έγινε με ανάμικτα συναισθήματα, όμως εκείνοι που ανησυχούν πραγματικά είναι όσοι εργάζονται στο Twitter. Ο Musk έχει κινήσει τις διαδικασίες για να το αγοράσει, όμως το δημοφιλές social medium επιτρέπει στους σχεδόν 100.000 υπαλλήλους του να εργάζονται από όποιο μέρος του πλανήτη επιθυμούν, αρκεί να πετυχαίνουν τους στόχους που τίθενται. Οπότε οι υπάλληλοι εκεί πλέον αναρωτιούνται σοβαρά τι πρόκειται να γίνει αν ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Εσύ τι θα απάνταγες στον Elon Musk αν δούλευες στη Tesla και σου έλεγε «γραφείο ή απολύεσαι»;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...