Ρεπορτάζ: Τι θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην Αστυπάλαια;

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την εξέλιξη του «πράσινου» μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας με νέα οχήματα, σταθμούς ενέργειας και υπηρεσίες.

  • -
  • -

Έναν χρόνο μετά την έναρξη του project μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε τόπο-πρότυπο για την ηλεκτροκίνηση και την πράσινη ενέργεια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον CEO του Ομίλου Volkswagen Herbert Diess και πληθώρα στελεχών της κυβέρνησης και της εταιρείας, θα αποκαλύψουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου τα επόμενα βήματα αυτής της ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την έναρξη κατασκευής του Υβριδικού Σταθμού Ενέργειας που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των νοικοκυριών του νησιού σε ρεύμα με ηλιακή και αιολική ενέργεια, αντικαθιστώντας πλήρως τις μονάδες πετρελαίου που υπάρχουν σήμερα εκεί.

Είναι ένα απαραίτητο και καθοριστικό βήμα για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε Smart and Sustainable Island, δηλαδή Έξυπνο & βιώσιμο νησί. Η πρώτη φάση κατασκευής του Σταθμού θα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3 MW και σύστημα αποθήκευσης ενέργειας 7,2 MWh, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νησιού σε ποσοστό άνω του 50%.

Νέα αυτοκίνητα, van και ασθενοφόρα από την Volkswagen

Αυτή την Πέμπτη, στους δρόμους του νησιού θα κυλίσει για πρώτη φορά τους τροχούς του το Volkswagen ID.Buzz, το νέο ηλεκτρικό van της εταιρίας, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες επιβατικής μεταφοράς κατά παραγγελία, ή transport on demand. Σε αντίθεση με τα συμβατικά λεωφορεία που ακολουθούν προκαθορισμένα δρομολόγια με συγκεκριμένες στάσεις, στην Αστυπάλαια η διαδρομή θα καθορίζεται από το πόσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το μέσο, και πού βρίσκονται.

Astypalaia

Παράλληλα, θα αποκαλυφθεί το ηλεκτρικό ασθενοφόρο e-ambulance, το οποίο θα προστεθεί στο στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων του νησιού. Σε αυτά περιλαμβάνονται VW ID.4 για την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πολιτική Αεροπορία, ένα ID.4 TAXI, καθώς και τα ιδιωτικά ID.3, αλλά και scooter SEAT MO.

Διαμοιρασμένη συγκοινωνία με την εφαρμογή astyMOVE

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες μετακίνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το astyMOVE, το οποίο ήδη λειτουργεί σε πιλοτικό επίπεδο. Πρόκειται για μια εφαρμογή για smartphone και tablet που θα αποτελέσει το απόλυτο εργαλείο εξυπηρετικών αλλά και πράσινων μετακινήσεων στο νησί της Αστυπάλαιας.

Ενσωματώνει τις υπηρεσίες astyBUS και astyGO, έτσι ώστε να δίνει με πρακτικό και ολοκληρωμένο τρόπο πρόσβαση σε όλο το δίκτυο συγκοινωνιών του νησιού: τόσο στα ηλεκτρικά λεωφορεία, όσο και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στα ηλεκτρικά πατίνια (e-scooters) και στα ηλεκτρικά ποδήλατα (e-bikes) που είναι διαθέσιμα προς χρήση από οποιονδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της Αστυπάλαιας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...