Ζεσταίνεσαι; Έλα στην υπόγεια πόλη που έχει μόνιμα 20 βαθμούς! [video]

Με κανονικό οδικό δίκτυο και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν πάρα πολλές εταιρείες, η SubΤropolis μοιάζει με… όαση.

  • -
  • -

Μόνιμη προστασία από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες. Καθόλου κρύο ή ζέστη και χωρίς «πήξιμο» στην κίνηση. Ακούγεται βγαλμένο από ταινία αλλά στην SubΤropolis είναι πραγματικότητα. Πρόκειται για μια υπόγεια πόλη που φιλοξενεί εταιρείες και επιχειρήσεις. Διαθέτει κανονικό δίκτυο για να μετακινούνται τα οχήματα και βρίσκεται περίπου 50 μέτρα κάτω από το έδαφος του Κάνσας, στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Ξεκίνησε σαν μια ιδέα, πολλά χρόνια πίσω, στη δεκαετία του 1960. Το φιλόδοξο project δεν άργησε να προσελκύσει ενδιαφέρον, από εταιρείες που ήθελαν προσιτό χώρο εργασίας, μαζί με τα πλεονεκτήματα που συνοδεύει την «υπόγεια» διαμόρφωση. Μια μεγάλη ευκολία που προσφέρει η Subtropolis είναι ότι η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων γίνεται με κανονικό δρόμο, μέσω τούνελ. Δεν υπάρχουν δηλαδή ανελκυστήρες οχημάτων που θα έκαναν τη διαδικασία πολύ πιο δύσκολη και χρονοβόρα.

H έκταση μετρά περίπου 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το οδικό δίκτυο αγγίζει πάνω από τα 12 χιλιόμετρα, με δρόμους ύψους 5 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων. Ακόμη και σιδηροδρομική εγκατάσταση υπάρχει σε αυτή την υπόγεια πόλη, για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων που σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή το 2015, ήταν 1.600 άτομα. Η μόνιμη θερμοκρασία των 20 βαθμών Κελσίου ρίχνει το κόστος καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται κλιματισμός και υπάρχει τεράστια εγκατάσταση εξαερισμού για να αποβάλλονται τα καυσαέρια και όλα τα βλαβερά για την υγεία αέρια στην ατμόσφαιρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...