Οδηγείς προσεκτικά με ένα FIAT; Κερδίζεις e.Coins

Η ιταλική εταιρεία ανταμείβει με χειροπιαστό τρόπο όσους οδηγούν προσεκτικά, προστατεύοντας τον πλανήτη και την τσέπη τους.

  • -
  • -

Το πρόγραμμα KIRI της FIAT που επιβραβεύει του οδηγούς του νέου ηλεκτρικού 500 για τη συνεισφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, σχεδόν 7.300 ενεργοί χρήστες έχουν μειώσει κατά 1.000 τόνους τις εκπομπές CO2*. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει 30,5 εκατομμύρια Coins, με αξία που ξεπερνά τα 750.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές μέσω του KIRI marketplace.

Για να γιορτάσουν την επιτυχία αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας, οι FIAT και KIRI αποφάσισαν ότι η επιβράβευση των οδηγών του νέου FIAT 500 θα έχει την ειδική ονομασία “FIAT e.Coins”, αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή συμβολή του προγράμματος στην παραγωγή κέρδους για τους οδηγούς του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της ιταλικής μάρκας, αλλά και για το περιβάλλον.

«Η επιτυχία του νέου 500 στην Ευρώπη, όπου είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο σε πωλήσεις στην Ιταλία και στη Γαλλία (σ.σ. και στην Ελλάδα) και το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε 11 αγορές, συνέβαλε στη γρήγορη ανάπτυξη του προγράμματος επιβράβευσης που εξελίξαμε με την KIRI», σημείωσε ο κ. Olivier Francois, CEO της FIAT και CMO της Stellantis. «Αυτή η συνεργασία επιβεβαιώνει το καινοτόμο πνεύμα της FIAT, η οποία εδώ και 120 χρόνια, προσφέρει πρωτοποριακές, έξυπνες και προσιτές λύσεις. Είναι λοιπόν  φυσικό το νέο 500 να αποτελεί τον πρεσβευτή της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας απλής ιδέας: της επιβράβευσης των ανθρώπων που σέβονται το περιβάλλον».

FIAT KIRI eCoins

Εξελιγμένο από τη FIAT σε συνεργασία με την start-up KIRI Technologies και το τμήμα Stellantis e-Mobility Business Unit, το πρόγραμμα προσκαλεί τους οδηγούς του νέου ηλεκτρικού 500 να οδηγούν με πιο φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον, επιλογή που επιβραβεύεται με το ηλεκτρονικό νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές μέσω του KIRI marketplace, το οποίο περιλαμβάνει ήδη 350 εταιρείες και μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα προϊόντων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απλή μέσω της δωρεάν εφαρμογής “FIAT” όπου σε συνδυασμό με την εφαρμογή eco:Score του συστήματος πολυμέσων Uconnect5 του νέου 500, βαθμολογείται το κατά πόσο φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί ο χρήστης. Η γραμμικότητα στην επιτάχυνση και επιβράδυνση, η συνολική ανάκτηση ενέργειας και η σταθερότητα της ταχύτητας συμβάλλουν ώστε ο οδηγός να καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια κατά την οδήγηση του ηλεκτρικού του 500.

FIAT KIRI eCoins

Η συνολική βαθμολογία που προσφέρει το eco:Score του Uconnect5 είναι μεταξύ 0 και 100, με το σύστημα παράλληλα να προσφέρει συμβουλές για το πώς μπορεί ο οδηγός να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Όσο μεγαλύτερη είναι η βαθμολογία τόσo περισσότερα FIAT e.Coins συγκεντρώνονται, με το όφελος να είναι πολλαπλό, μέσω των ψηφιακών νομισμάτων (αξίας κατά μέσο όρο 150 ευρώ για κάθε 10.000 km), της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας για τη φόρτιση και βέβαια του καθαρότερου περιβάλλοντος.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το FIAT 500 RED Edition 42 kWh

Για ακόμα μια φορά, το 500 επιβεβαιώνει τη θέση του ως ένα σύμβολο της αυτοκίνησης, αλλά και της Ιταλικής “dolce vita”, όπου στη σύγχρονη εκδοχή της η προσωπική χαρά συνδυάζεται με την κοινωνική ισορροπία και την ευαισθησία για το περιβάλλον και τις μελλοντικές γενιές.

(*) Ο υπολογισμός έχει γίνει με βάση τις εκπομπές CO2 στον κύκλο WLTP ενός Fiat 500 Hybrid (105 gr/km), σε σχέση με τις μηδενικές εκπομπές του νέου ηλεκτρικού 500 για τη συνολική δυνηθείσα απόσταση όλων των αυτοκινήτων, 10 εκατ. km.

Πηγή: Δελτίο Τύπου FIAT

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...