Όσα ξέρουμε για το νέο μικρό ηλεκτρικό της VW των 20.000 ευρώ

Θα έχει το μέγεθος του Polo, η κατασκευή θα γίνει στην Ισπανία και από πλευράς τιμής θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό της Volkswagen.

  • -
  • -

Τα πρώτα σκίτσα του ολοκαίνουριου μοντέλου της γκάμας της, το οποίο ανήκει στα ηλεκτρικά supermini έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen. Το αυτοκίνητο ανήκει στη σειρά ID και τοποθετείται στη βάση της γκάμας.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία, θα λανσαριστεί με το όνομα ID.1 και από πλευράς διαστάσεων είναι κοντά σε αυτές του Polo. Παρότι από τα σκίτσα δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αισθητική του οχήματος, η σχεδιαστική φιλοσοφία ακολουθεί αυτή του μεγαλύτερου ID.3, έχοντας αρκετές καμπύλες γραμμές και φουτουριστικά στοιχεία.

id1

Το εσωτερικό αναμένεται να είναι ακόμη πιο εξελιγμένο από τεχνολογικής πλευράς, ενσωματώνοντας τα τελευταίας γενιά συστήματα του ομίλου. Το ID.1 θα φέρει μια νέα γενιά μπαταριών υψηλής χωρητικότητας και περιορισμένου όγκου, προσφέροντας άκρως ικανοποιητική αυτονομία. Οι αναφορές κάνουν λόγο ακόμη και για 400 km με μια φόρτιση.

Το κόστος των ηλεκτρικών θα μειωθεί

Η παραγωγή του ηλεκτρικού supermini της VW δεν θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, αλλά σε ένα από τα εργοστάσια του Group επί ισπανικού εδάφους σε Martorell ή Pamplona. Μάλιστα, στο Sagunto της Ισπανίας ο γερμανικός όμιλος ανεγείρει μια νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών EV, με την επένδυση να ανέρχεται στα 10 δις ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Πόσα χιλιόμετρα αυτονομίας υπόσχεται μελλοντικά η Volkswagen

Το λανσάρισμα του ID.1 στις ευρωπαϊκές αγορές προγραμματίζεται για το 2025. Όσο για την τιμή του, θα είναι κοντά στις 20.000 ευρώ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής του VW Group, Herbert Diess, ανέφερε: «Ήταν λογικό να εισέλθουμε στην ηλεκτροκίνηση πρώτα από τις μεγάλες κατηγορίες και μετά προς τα κάτω, αλλά μέχρι το 2025 θα είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα αυτοκίνητο μεγέθους Polo. Έχουμε μια νέα γενιά μπαταριών και πέρα από τις αυξήσεις των τιμών στις πρώτες ύλες, το κόστος θα μειωθεί λόγω αυξημένης παραγωγής. Υπάρχει ζήτηση στην αγορά και επιπλέον, περιθώριο κέρδους για τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Πηγή: autocar.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...