Euro NCAP: Τι έκαναν τα Kia EV6, Mercedes C-Class και Volvo C40 Recharge στα crash tests; [video]

Τα διέλυσαν για να διαπιστώσουν πόσο ασφαλή είναι. Δείτε τι βαθμολογία συγκέντρωσε το καθένα στις τέσσερις βασικότερες κατηγορίες.

  • -
  • -

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP πήρε τρία νέα μοντέλα τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στις ευρωπαϊκές αγορές, προκειμένου να αξιολογήσει τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρουν.

Διαβάστε επίσης: Να γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα είναι καλύτερα από τα παλιά

Στο υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών πρόσκρουσης του οργανισμού, βρέθηκαν τα ηλεκτροκίνητα Kia EV6 και Volvo C40 Recharge, καθώς και η νέα γενιά της Mercedes-Benz C-Class. Αμφότερα, πέτυχαν τον απόλυτο στόχο, ο οποίος είναι τα 5 αστέρια, ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πόσο αποτελεσματικά είναι τα συστήματα υποβοήθησης που διαθέτουν.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Kia EV6

Το premium ηλεκτρικό crossover της Kia δοκιμάστηκε στην έκδοση Long Range Battery AWD. Στον τομέα ασφάλεια ενήλικων επιβατών, το EV6 συγκέντρωσε βαθμολογία 90%, για την ασφάλεια των παιδιών έλαβε 86%, για τους πεζούς 64% και για τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης το άκρως εντυπωσιακό 87%.


Mercedes-Benz C-Class

Τα crash test της μεγάλης κυρίας των δρόμων έγιναν στην έκδοση C 180 AMG Line. Το γερμανικό μοντέλο δεν έλαβε μόνο 5 αστέρια, αλλά την επιπλέον διάκριση «Advanced» του Euro NCAP, επιτυγχάνοντας ένα εκπληκτικό σκορ. Αναλυτικότερα, έλαβε 93% για την ασφάλεια ενηλίκων επιβατών, 89% για τα παιδιά, 80% για την προστασία που παρέχει στους πεζούς και 82% για τα συστήματα υποβοήθησης.


Volvo C40 Recharge

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Volvo τα πήγε εξίσου εξαιρετικά στα crash test, καταγράφοντας μάλιστα μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στην ιστορία του θεσμού στην κατηγορία «Safety Assist». Δοκιμάστηκε στη βασική έκδοση και πέτυχε 92% στην ασφάλεια ενηλίκων επιβατών, 89% στην προστασία παιδιών, 70% στην ασφάλεια πεζών και 89% στη λειτουργία και αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...