Συγκλονίζει το crash-test δύο Corolla του 98 και του 2015 (video)

Σοκαριστικό είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ δύο αυτοκινήτων που τα χωρίζουν σχεδόν δυο δεκαετίες. Δείτε τη διαφορά

  • -
  • -
Συγκλονίζει το crash-test δύο Corolla του 98 και του 2015 (video)

Σε αυτή τη δοκιμή αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η διαφορά που υπάρχει στον τομέα της παθητικής ασφάλειας ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που τα χωρίζουν σχεδόν δυο δεκαετίες. Άλματα έχει κάνει η εξέλιξη μέσα σε αυτά τα χρόνια και όπως μπορείτε να δείτε ακόμα καλύτερα, μεταξύ δύο μοντέλων της ίδιας εταιρείας.

Εδώ το crash-test ανέλαβε να κάνει ο ANCAP, ο αντίστοιχος οργανισμός του Euro NCAP που διενεργεί δοκιμές για την Αυστραλία. Τα αυτοκίνητα είναι Toyota Corolla του 1998, όπως ανακοινώνει ο οργανισμός που έκανε τη δοκιμή, αλλά στην πράξη είναι παλαιότερη με χρονολογία πρώτης κατασκευής το 1991 και μία του 2015 (Auris για εμάς). Η ταχύτητα που ορίστηκε για τα δύο αυτοκίνητα είναι τα 64 km/h.

Το αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια για σύγκριση, αφού το παλιό αυτοκίνητο γίνεται μια άμορφη μάζα με το εμπρός μέρος να μπαίνει μέσα στην καμπίνα εξαφανίζοντας το ζωτικό χώρο για τους επιβάτες. Σε αντίθεση, το νέο αυτοκίνητο με τις ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, απορροφά μέρος της σύγκρουσης, διατηρώντας τη δομή της καμπίνας ανέπαφη σχεδόν, επιτρέποντας στους επιβάτες να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με έρευνα οι οδηγοί που εμπλέκονται σε τρακάρισμα με αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί πριν το 2000 έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθούν από ότι αν οδηγούν ένα νεότερο.

[ΠΗΓΗ: AA New Zealand]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...