Renault: Ηλεκτρικό κάθε μέρα, diesel όποτε το χρειάζεσαι!

Θέλεις ηλεκτρικό αλλά σκέφτεσαι φοβάσαι ότι η αυτονομία του θα είναι μικρή όταν θες να πας κάποιο ταξίδι; Η Renault έχει την απόλυτη λύση.

  • -
  • -

Μία πρωτοποριακή ιδέα φέρνει στο προσκήνιο η Renault, η οποία έχει τη δυναμική να βοηθήσει σημαντικά στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης από το ευρύ κοινό. Χάρη σε αυτή, ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού της γαλλικής μάρκας μπορεί να συνδυάζει την οικονομία των αυτοκινήτων που κινούνται με μπαταρία, χωρίς το άγχος της αυτονομίας όταν θέλουν να πάνε ένα ταξίδι.

Renault Mobilize

Η ιδέα της Renault, λοιπόν, είναι ο οδηγός να έχει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις, όμως αν θέλει να πάει ένα μακρινό ταξίδι στο οποίο πιστεύει ότι η αυτονομία θα αποτελέσει πρόβλημα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα από τα θερμικά αυτοκίνητα της μάρκας.

Δείτε ακόμα: Top 5: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν αστραπιαία

Ουσιαστικά θα είναι σαν κάποιος να έχει δύο αυτοκίνητα, ένα για κάθε μέρα και ένα άλλο για τα ταξίδια, όμως χωρίς να χρειάζεται να προβεί σε δύο αγορές, ούτε να πρέπει να έχει διπλά έξοδα για την κατοχή ενός ηλεκτρικού και ενός θερμικού. Αυτό αποτελεί το ιδανικό σενάριο για πολλούς, καθώς προσφέρει λύση στο πρόβλημα της αυτονομίας. Επιπλέον, ο υποψήφιος αγοραστής που εξετάζει την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δε χρειάζεται να στραφεί σε κάποιο με πολύ μεγάλη μπαταρία (επιλογή που συνήθως συνεπάγεται σημαντική αύξηση στην τιμή), αλλά μπορεί να επιλέξει κάποιο πιο προσιτό, όντας ταυτόχρονα ήσυχος ότι θα μπορεί να κάνει με άνεση τα ταξίδια του.

Renault Mobilize

Η Renault προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία ονομάζεται Switch Car, μέσω της πλατφόρμας κινητικότητας Mobilize που έχει δημιουργήσει, με το επιπλέον κόστος που ζητάει να είναι 30 ευρώ/μήνα. Προς το παρόν πρόσβαση στην υπηρεσία έχουν μόνο οι κάτοικοι της Γαλλίας, όμως αν υπάρξει ανταπόκριση στην εγχώρια αγορά, δεν αποκλείεται να τη δούμε να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες. Επιπλέον, πρόκειται για μια ιδέα η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και από τρίτες εταιρείες, όπως είναι εκείνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του leasing.

Εσείς θα επιλέγατε αυτή την υπηρεσία, αν ήταν διαθέσιμη στη χώρα μας; Θα σας έκανε να στραφείτε πιο εύκολα στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...