Mercedes-AMG: «Μάλλον ήμασταν μεθυσμένοι όταν ανακοινώσαμε το One»!

Το hypercar υποτίθεται θα ήταν έτοιμο πριν 3 χρόνια, αλλά ακόμη κανείς δεν ξέρει πότε θα βγει στην αγορά. Αυτοί που έδωσαν την έγκριση μάλλον ήταν…πιωμένοι!

  • -
  • -

Μια δήλωση που έχει συζητηθεί εντόνως έκανε ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Με αφορμή τις συνεχείς καθυστερήσεις στο λανσάρισμα του εκθαμβωτικού και πανίσχυρου AMG One, ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius, ανέφερε χαριτολογώντας ότι όσοι έδωσαν το τελικό OΚ, μεταξύ αυτών και εκείνος, πρέπει να είχαν πιει λιγάκι παραπάνω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά στον προγραμματισμό του μοντέλου.

Το Mercedes-AMG One παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη το 2017 και το αρχικό πλάνο προέβλεπε τις παραδόσεις στους πελάτες προς το τέλος του 2019. Προφανώς, αυτό δεν έγινε ποτέ. Ούτε το 2020, ούτε το 2021, ούτε και το 2022 όπως όλα δείχνουν.

amg one

Η εξέλιξη του διθέσιου hypercar με τεχνολογία Formula 1 και απόδοση που ξεπερνά τους 1.000 PS θαρρείς και έχει μείνει στάσιμη. Τα μέλη της AMG και της High Performance Powertrain Formula 1 δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συνδέσουν όλα τα κομμάτια που υποσχέθηκαν και να προσφέρουν το απόλυτο τετράτροχο. Κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης προέκυψαν πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα όλο το project να πάει πολύ πίσω.

amg

Πρόσφατα, ο κύριος Kallenius ρωτήθηκε για το τι συμβαίνει πραγματικά με το One και πότε θα το δούμε στους δρόμους. Η απάντησή του ήταν εξαιρετικά εύστοχη και εμπνευσμένη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν από κάποια χρόνια, η AMG και η ομάδα High Performance Powertrain Formula 1 ήρθαν και μας είπαν ότι είχαν μία εξαιρετική ιδέα, να τοποθετήσουν κινητήρα F1 σε αυτοκίνητο δρόμου. Θα πρέπει να ανατρέξω στα πρακτικά εκείνης της συνάντησης, αλλά είμαι βέβαιος πως όταν δώσαμε το OK ήμασταν μεθυσμένοι».

Θα βγει τελικά στην παραγωγή το One;

O CEO της Mercedes δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το πότε οι 250 πελάτες που το έχουν ήδη παραγγείλει και προκαταβάλλει το ποσό που απαιτείται για την αγορά, θα παραλάβουν το αυτοκίνητο. Οι ομάδες που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την αποστολή ολοκλήρωσης του Mercedes-AMG One κάνουν ότι μπορούν για να τα καταφέρουν. Το εγχείρημα είναι πολύ φιλόδοξο, αλλά οι Γερμανοί δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουν εύκολα και να πληγώσουν την εικόνα της μάρκας.  

amg

Μέσα στο έτος, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα νεότερα για την ανάπτυξή του, αλλά και τον χρόνο λανσαρίσματος, εκτός κι αν προκύψουν νέα προβλήματα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το AMG Project One

Το γερμανικό υπεραυτοκίνητο, θα έχει τελική ταχύτητα άνω των 350 km/h, συνδυάζοντας τις ασυναγώνιστες επιδόσεις και την πρακτική υβριδική τεχνολογία της Formula 1 με την υποδειγματική αποδοτικότητα.

Ανάμεσα στους 250 τυχερούς πελάτες που θα το κάνουν δικό τους είναι και ο Lewis Hamilton. Όσο για την τιμή του ακριβοθώρητου και συλλεκτικού τετράτροχου, ανέρχεται στα 2.275.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...