Τιμές καυσίμων: Αυξήσεις χωρίς τέλος – Τι λέει ο πρόεδρος βενζινοπωλών [video]

Το ράλι στις τιμές των καυσίμων είναι ανεξέλεγκτο. Βενζίνη και diesel καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ με τον πρόεδρο βενζινοπωλών να εμφανίζεται προβληματισμένος.

  • -
  • -

Το πρόβλημα με τα καύσιμα είναι τεράστιο. Οι οδηγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Τα πράγματα αντί να καλυτερεύσουν γίνονται όλο και χειρότερα, με τις τιμές να καταγράφουν συνεχώς άνοδο, αγγίζοντας αυτή την στιγμή τα 2,258 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το 1,875 € το πετρέλαιο κίνησης.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι μέσες στην Ελλάδα, καθώς ορισμένα πρατήρια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα πωλούν τη βενζίνη σχεδόν στα 2,6 ευρώ το λίτρο. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αισχροκέρδεια, αλλά σε τρεις πολύ βασικούς παράγοντες: 1ον στην αύξηση της τιμής του αργού, 2ον στη μεγάλη πτώση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο και 3ον στην υπέρογκη φορολογία.

Πού θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων;

Αν συνεχιστεί αυτό το ράλι, τότε δεν αποκλείεται να δούμε στην αντλία ακόμη και τα 3 ευρώ όπως αναφέρουν πολλοί. Επειδή αυτό όμως είναι ένα σενάριο που δεν επιθυμεί ούτε καν να το φανταστεί κανείς, ας ελπίσουμε πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί με κάποιο τρόπο. Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέτρα για τα καύσιμα μέσα στο καλοκαίρι, στοχευμένα, όχι οριζόντια.

Διαβάστε επίσης: Μπορώ να αποθηκεύσω βενζίνη στο σπίτι, πριν ακριβύνει κι άλλο;

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, επιβεβαιώνει την αύξηση «όλη την εβδομάδα» αλλά εκτιμά μια μικρή αποκλιμάκωση στο πετρέλαιο κίνησης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κιούσης αναφέρθηκε σε αυξήσεις 1,5-2,5 λεπτών την ημέρα που αντιστοιχούν μέχρι και σε 35 ευρώ στα 1.000 λίτρα.

«Ας ελπίσουμε, επειδή είδαμε μία σταθερότητα την Παρασκευή, ότι έχουμε φτάσει στα ιστορικά υψηλά και θα έχουμε αποκλιμάκωση, γιατί εδώ έχουμε δύο συγκυρίες αρνητικές, χώρια την αύξηση διεθνώς του βαρελιού, που συμπαρασύρει την τιμή των διυλισμένων προϊόντων, έχουμε και την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, που έχουν έρθει περίπου στο ίδιο, οπότε αυτό στην αγορά των καυσίμων δεν συμφέρει», είπε αφήνοντας μια χαραμάδα ελπίδας πως μπορεί να σταματήσει το ράλι που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες».

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας», επεσήμανε εμφανώς προβληματισμένος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Πώς μπορούν να προφυλαχθούν οι οδηγοί; 

Για τις τιμές των καυσίμων μίλησε στην ΕΡΤ και ο γενικός γραμματέας της ένωσης βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Καλαντζόπούλος, δίνοντας ορισμένες συμβουλές στους οδηγούς για το πώς μπορούν να προφυλαχθούν οι οδηγοί. 

Δείτε το παρακάτω βίντεο 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...