Το νέο Volkswagen Multivan T7 eHybrid έφτασε Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

Ο διάδοχος του εμβληματικού Bulli της Volkswagen επιστρέφει, προσφέροντας μια μοναδική εμφάνιση, υψηλά πρότυπα ποιότητας και μοναδικότητα.

  • -
  • -

Με σχεδιαστικές αναφορές στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στραμμένο στις τεχνολογίες του μέλλοντος, το νέο Multivan T7 eHybrid της Volkswagen, έρχεται για να θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία.

Το όχημα που ουσιαστικά αποτελεί τον διάδοχο του εμβληματικού Bulli, ακολουθεί τα υψηλά πρότυπα ποιότητας των επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen και θέτει νέα πρότυπα σε ότι αφορά την χρήση των υλικών και την μοναδικότητα του design.

multivan

Το νέο Μultivan συνδέει μία διαχρονική μορφή από το παρελθόν της εταιρίας, με ένα σύγχρονο και νεανικό τρόπο που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από την προαιρετική διχρωμία του αμαξώματος αλλά και τις πανέμορφες προαιρετικές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών οι οποίες διατίθενται για πρώτη φορά για το Bulli. Το μοναδικό του στυλ συνδυάζει κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία με μια σύγχρονη, γοητευτική εμφάνιση.

Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, ενώ στην έκδοση Style στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι προβολείς IQ LIGHT LED matrix, οι οποίοι συνδυάζονται με μια φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα που διατρέχει τη μάσκα. Το προηγμένο αυτό σύστημα φωτισμού, εκτός από τη μοντέρνα αισθητική υπογραφή στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα ορατότητας για τον οδηγό του, χωρίς παράλληλα να ενοχλεί τα απέναντι διερχόμενα αυτοκίνητα.

Δύο οθόνες 10 και 10,25 ιντσών στην καμπίνα

Το όχημα ενθουσιάζει με τον καινοτόμο σχεδιασμό του εσωτερικού, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά σενάρια χρήσης και πολλαπλών αναγκών. Παράλληλα το εντελώς επίπεδο δάπεδο και οι πολλές πρακτικές λεπτομέρειες, προσφέρουν μία εντελώς νέα αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης στην καθημερινή χρήση.

multivan

Το Digital Cockpit «Pro» των 10,25 ιντσών συνδυάζεται με το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης Discover Pro με οθόνη 10 ιντσών, δημιουργώντας ένα μοναδικό ψηφιακό σύνολο ενδείξεων και ελέγχου του αυτοκινήτου με την ονομασία «Innovision Cockpit». Η διπλή οθόνη του Digital Cockpit «Pro» ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου Multivan eHybrid σε όλες τις εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Volkswagen ξεπούλησε από ηλεκτρικά για όλο το 2022

Στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής ποιότητας, τα οποία δημιουργούν ένα ιδιαίτερα μοντέρνο όσο και ευχάριστο περιβάλλον. Στην εκδοση Life τα διακοσμητικά στοιχεία είναι σε «Dark Silver Brushed» και στην έκδοση Style σε «Dark Woodgrain Optic», ενώ οι επενδύσεις καθισμάτων στην έκδοση Life είναι  από ύφασμα  «Ribella» σε Raven-Sandwick και στην έκδοση Style «ArtVelours» σε Raven-Sandwick.

Ο αυτόματος κλιματισμός 3 ζωνών διατηρεί σταθερές τις ρυθμισμένες θερμοκρασίες για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους επιβάτες. Οι δύο ηλεκτρικές συρόμενες πλευρικές πόρτες εξασφαλίζουν την άνετη επιβίβαση και αποβίβαση, ενώ ηλεκτρικό είναι και το πορτμπαγκάζ.

Τραπεζάκια, αναδιπλούμενα καθίσματα και γυάλινη οροφή

Το επίπεδο δάπεδο διαθέτει έξι συνολικά στιβαρές ράγες. Πάνω σε αυτές τοποθετούνται τα καθίσματα και το πολυχρηστικό τραπεζάκι που μπορεί να μετακινηθεί μέσα στον χώρο των επιβατών, να πάρει διάφορες μορφές και να γίνει ακόμα και κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού. Στην καμπίνα είναι διάσπαρτοι πολυάριθμοι αποθηκευτικοί χώροι, το πορτμπαγκάζ με τις τρεις σειρές καθισμάτων ανέρχεται στα 469 lt και με τις δύο σειρές στα 1.850 lt.

multivan

Για πρώτη φορά, το Multivan διατίθεται προαιρετικά με πανοραμική γυάλινη οροφή συνολικής επιφάνειας 1,83 τ.μ. Στα έξτρα περιλαμβάνονται και καθίσματα ΕrgoComfort με 18 διαφορετικές ρυθμίσεις, καθώς και ένα premium ηχοσύστημα της κορυφαίας Harman Kardon με συνολικά 14 ηχεία υψηλής απόδοσης.

20 συστήματα για το νέο Multivan

Η VW έχει εξοπλίσει το όχημα με πάνω από 20 συστήματα και εξοπλισμούς ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως:

• Front Assist

• City Emergency

• Braking, Pedestrian & Cyclist Monitoring

• Lane Assist

• Adaptive Cruise Control

Fatigue Detection, Pre-Crash

• Προνοητικό σύστημα start/stop

Side Assist με Αισθητήρα Τυφλού Σημείου "Blind Spot Detection" και Exit Assist 

• Multi collision brake

• Intelligent Speed Assist

• Επικοινωνία Car2X

• Dynamic Road Sign Display

• Rear View-Κάμερα οπισθοπορείας

• Area View-σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου 360 μοιρών

Dynamic Light Assist αλλά και σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Park Assist 

Plug-in hybrid με 218 PS

Ο συνδυασμός ενός TSI κινητήρα βενζίνης 1.4 lt απόδοσης 150 PS κι ενός ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 PS) αποδίδει συνδυαστική ισχύ 218 PS. Η ισχύς αυτή κάνει το Multivan eHybrid την ιδανική επιλογή μετακίνησης αφού συνδυάζει μηδενικές εκπομπές ρύπων και αθόρυβη λειτουργία για τις καθημερινές διαδρομές. Και την ίδια στιγμή παρέχει αυξημένη ισχύ και δυναμικές επιδόσεις όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

multivan

Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 13 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 50 km και με ταχύτητες έως τα 130 km/h. Όταν αυτή η ταχύτητα ξεπεραστεί, το Multivan αλλάζει αυτόματα την λειτουργία του σε Hybrid Mode

Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται πολύ εύκολα καθώς το νέο Multivan μπορεί να φορτιστεί μέσω ρεύματος AC είτε μέσω απλής οικιακής πρίζας με max. 2.3kW είτε έως 3.6 kW max. σε σταθμό φόρτισης ή οικιακό σταθμό φόρτισης (wallbox).

Όσο για τις τιμές, στην ελληνική αγορά ξεκινούν από 59.000 ευρώ και φθάνουν έως τα 68.500 €.

multivan

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...