Η Volkswagen ξεπούλησε από ηλεκτρικά για όλο το 2022

Αν και είμαστε ακόμα στον Μάιο, η Volkswagen έχει πουλήσει ήδη όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σχεδίαζε να κατασκευάσει μέσα στη χρονιά. Τώρα μένει απλά να τα παραδώσει.

  • -
  • -

Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας, Dr. Herbert Diess, δήλωσε στους Financial Times ότι η Volkswagen δέχεται πάρα πολλές παραγγελίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, αλλά και την Αμερική.

Οι παραγγελίες είναι τόσο πολλές ώστε να έχει καλυφθεί από τώρα η παραγωγή που είχε σχεδιαστεί για ολόκληρο το δωδεκάμηνο του 2022. Μάλιστα, αυτός ο ευχάριστος πονοκέφαλος δεν αφορά μόνο τα μοντέλα με το σήμα της Volkswagen αλλά και εκείνα της Audi, ενώ σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Skoda.

VW

Αυτή τη στιγμή η Volkswagen έχει 300.000 παραγγελίες στην αναμονή, όμως δεν μπορεί να επιταχύνει τον ρυθμό παραγωγής ώστε να τις καλύψει γρήγορα. Φυσικά ο λόγος γι’ αυτό είναι η έλλειψη ημιαγωγών που σημειώνεται μετά την πανδημία, κατάσταση την οποία έκανε πολύ χειρότερη οι πόλεμος στην Ουκρανία.

Δείτε ακόμα: Ένας στους δύο ευρωπαίους δεν αγοράζει βενζίνη ή πετρέλαιο

Τα παραπάνω σημαίνουν με απλά λόγια πως αν κάποιος πάει τώρα να κάνει μια παραγγελία για ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Volkswagen, ο πωλητής θα του ανακοινώσει ότι θα παραλάβει το αυτοκίνητό του μέσα στο 2023. Βέβαια, οι αντιπρόσωποι αγοράζουν μοντέλα ώστε να δώσουν επιλογές στους πελάτες για ταχύτερη παράδοση, όμως αν αυτό που διαθέτει ο αντιπρόσωπος δεν ανταποκρίνεται στα θέλω του αγοραστή (π.χ. από θέμα εξοπλισμού ή χρώματος) και εκείνος προχωρήσει σε παραγγελία, τότε θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του νέου του αυτοκινήτου.

VW

Μερική λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δώσει το εργοστάσιο στην Chattanooga των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο από το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η παραγωγή του ID.4.

Εσείς τι θα κάνετε; Θα διαλέξετε ανάμεσα σε ό,τι διαθέτει ο αντιπρόσωπος ή θα το παραγγείλετε όπως το θέλετε, προτιμώντας να περιμένετε;

VW

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...