Τιμές καυσίμων: Πού πωλείται η πιο φθηνή βενζίνη στην Ελλάδα – Πού είναι η πιο ακριβή;

Το ράλι ανόδου των τιμών καυσίμων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να καταλήξει. Το χειρότερο είναι ότι έρχονται νέες ανατιμήσεις.

  • -
  • -

Λαμπάκι στο κόκκινο. Αυτή είναι φράση για να περιγράψουμε τι συμβαίνει στα αυτοκίνητα των περισσότερων Ελλήνων. Οι τιμές των καυσίμων κινούνται συνεχώς σε ιστορικό υψηλό, με τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η αμόλυβδη βενζίνη 95 Οκτανίων οδεύει ολοταχώς για τα 2,5 ευρώ. Μάλιστα, σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων ορισμένα πρατήρια την πωλούν ακόμη και 2,6 €.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, στην Ελλάδα η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης ανέρχεται στα 2,227 € το λίτρο. Η αμόλυβδη 100 Οκτανίων είναι στα 2,360 € και το diesel κίνησης στο 1,888 €.

Οι νομοί με τη φθηνότερη βενζίνη

Η χαμηλότερη τιμή στη βενζίνη συναντάτε αυτή την στιγμή στην Ημαθία. Στην περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας, οι αντλίες στα πρατήρια γράφουν κατά μέσο όρο 2,178 ευρώ ανά λίτρο. Κάτω από τα 2,2 € είναι και στη Θεσσαλονίκη, στη Φλώρινα και στη Χίο.

Αντίστοιχα, η πιο ακριβή συναντάται – με βάση πάντα το υπουργείο Ανάπτυξης – στις Κυκλάδες. Στον συγκεκριμένο νομό, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 2,359 ευρώ, ωστόσο ορισμένα πρατήρια την πωλούν έως και 20 λεπτά το λίτρο επιπλέον.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις τιμές σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας

Πολύ ακριβή είναι η βενζίνη και στην Ευρυτανία με 2,359 ευρώ ανά λίτρο και στα Δωδεκάνησα με 2,345 €. Οι τρεις παραπάνω περιοχές της χώρας είναι και οι μοναδικές που ξεπερνούν τα 2,3 ευρώ.

Πού θα φτάσουν τα καύσιμα;

Οι προβλέψεις για τις τιμές των καυσίμων δεν είναι καθόλου ευοίωνες. Η άνοδος του Brent - κινείται σταθερά πάνω από τα 110 δολάρια το λίτρο – και οι πιέσεις που ασκεί η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, η οποία κινείται κοντά στο 1:1, μεταφράζεται σε νέες ανατιμήσεις. Οι αναλυτές δεν αποκλείουν το βαρέλι να ξεπεράσει τα 120 δολάρια και τις τιμές να καταγράψουν όχι απλά μεγαλύτερη αλλά παρατεταμένη άνοδο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...