Κουτσουλιές στο αυτοκίνητο: Πώς πρέπει να τις καθαρίσεις

Η εκδίκηση των πτηνών απέναντι στα αυτοκίνητα θα μπορούσε να έχει τη μορφή της κουτσουλιάς. Πώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτές με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο;

  • -
  • -

Πόσες φορές έχετε γυρίσει στο αυτοκίνητό σας και το έχετε βρει με μεγαλοπρεπείς κουτσουλιές να καλύπτουν μεγάλες επιφάνειές του; Η ιστορία είναι γνωστή σε όλους μας, όπως και τα… γαλλικά που ακολουθούν, αφού σαν διαβολική σύμπτωση, συμβαίνει πολύ συχνά σε φρεσκοπλυμένα, γυαλιστερά αυτοκίνητα. Ωστόσο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου και να δράσουμε στοχευμένα, για να απαλλαγούμε από τα περιττώματα χωρίς συνέπειες.

Πώς καθαρίζω τις κουτσουλιές;

Αν τις προλάβετε… φρέσκιες, οι κουτσουλιές απομακρύνονται ακόμη και με νερό. Ένα νωπό πανί θα την απομακρύνει αποτελεσματικά ή μια επίσκεψη σε ένα από τα δημοφιλή καταστήματα self service πλυσίματος για να του ρίξετε λίγο νερό με το πιεστικό. Αν δεν είναι τόσο πρόσφατη, θα προβάλλει μια αντίσταση αλλά και πάλι, με την πίεση του νερού θα φύγει. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο χρειάζεται έτσι κι αλλιώς πλύσιμο, θα μπορούσατε να το δείτε και σαν μια αφορμή για να το πλύνετε. Αν από την άλλη, μόλις το παραλάβατε από το πλυντήριο… ψυχραιμία. Έχει συμβεί σε όλους μας.

Δείτε ακόμη: Πώς η Ford νίκησε τις κουτσουλιές;

Απλώς φροντίστε να τις απομακρύνετε γιατί όπως είναι γνωστό, όσο μένουν πάνω στο βερνίκι προκαλούν πρόβλημα και δεν αποκλείεται να αφήσουν θαμπάδες ή σκιές που δεν απομακρύνονται χωρίς την ανάλογη φροντίδα (αλοιφές – γυάλισμα). Ο χειρότερος συνδυασμός είναι αυτός της κουτσουλιάς μαζί με τη ζέστη. Στις καλοκαιρινές θερμοκρασίες που συναντάμε στην Ελλάδα, μια κουτσουλιά πραγματικά ψήνεται πάνω στο βερνίκι του αυτοκινήτου μας και το καταστρέφει ακόμη πιο γρήγορα. Ένας τρόπος να ξεγνοιάσετε από τις κουτσουλιές είναι η εφαρμογή κεραμικής επίστρωσης στο όχημα. Προστατεύει εξαιρετικά και κρατά ρύπους, μικροφθορές και ξεθωριάσματα μακριά από το βερνίκι, όμως έχει μεγάλο κόστος εφαρμογής και χρειάζεται συγκεκριμένο τρόπο πλυσίματος στη συνέχεια για να διατηρηθεί η μεγάλη διάρκεια ζωής του.

Μπορούν οι κουτσουλιές να κάνουν ζημιά στο χρώμα;

Φυσικά και μπορούν. Μάλιστα καμιά φορά δεν χρειάζεται να μείνουν πολύ καιρό για να προκαλέσουν ζημιά. Μερικές ώρες είναι αρκετές. Θα το διαπιστώσετε αν μετά το πλύσιμο, στο σημείο που υπήρχαν οι κουτσουλιές, πλέον βλέπετε κάποιες θαμπάδες στο βερνίκι. Δυστυχώς δεν θα καθαρίσουν και αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία που ασχολείται με την περιποίηση οχημάτων (detailer). Οι περισσότερες, πιο συνηθισμένες περιπτώσεις από κουτσουλιές που έμειναν πάνω στο αυτοκίνητο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι έπρεπε, είναι εύκολες για εκείνους και μέσα σε λίγη ώρα έχουν κάνει όσα χρειάζεται για να επανέλθει. Εκείνοι ξέρουν ακριβώς πως να αντιμετωπίσουν τις θαμπάδες και τι προϊόντα να χρησιμοποιήσουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...