BMW: Νέο, υβριδικό 1.5 με 326 ίππους και κατανάλωση 0,6 lt/100 km!

Δύο νέους κινητήρες αποκτά η BMW Σειρά 2 Active Tourer, οι οποίοι συνδυάζουν πολύ μεγάλη ισχύ με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

  • -
  • -

Τον απόλυτο συνδυασμό επιτυγχάνει η BMW με τα δύο νέα κινητήρια σύνολα που τοποθετεί από εδώ και στο εξής στη Σειρά 2 Active Tourer, καθώς προσφέρουν ισχύ επιπέδου supercar, με κατανάλωση καυσίμου που είναι πιο χαμηλή ακόμα και από μηχανάκι.

Πρόκειται για δύο plug-in υβριδικά μοτέρ, τα οποία διαφοροποιούνται ως προς την απόδοση. Και στις δύο ο θερμικός κινητήρας είναι τρικύλινδρος στα 1,5 λίτρα. Στην έκδοση 230e xDrive η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 326 ίππους, με τον βενζινοκινητήρα να αποδίδει 150 από αυτούς και τον ηλεκτροκινητήρα να φτάνει τους 177 ίππους! Χάρη σε αυτή τη δύναμη, η επιτάχυνση 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 5,5 δευτερόλεπτα. Ακόμα, η μπαταρία μπορεί να προσφέρει αρκετό ρεύμα ώστε το αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά για απόσταση που φτάνει μέχρι και τα 93 km.

BMW

Η έκδοση 225e xDrive είναι ένα σκαλί πιο κάτω όσον αφορά την απόδοση. Ο βενζινοκινητήρας προσφέρει 136 ίππους, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας συμπληρώνει επιπλέον 109 ίππους. Έτσι, η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 245 ίππους, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να χρειάζεται 6,7 δευτερόλεπτα. Όσο για την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία φτάνει μέχρι και τα 92 km.

Δείτε ακόμα: Οδοιποιρικό: Δωρεάν διακοπές στην Αράχωβα με BMW iX40

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η φόρτιση γίνεται με ισχύ έως 7,4 kW, με αποτέλεσμα 2 ώρες και 30 λεπτά να είναι χρόνος αρκετός ώστε η μπαταρία να φτάσει στο 100%, ακόμα κι όταν είναι εντελώς άδεια.

Εκτός των δύο plug-in υβριδικών συνόλων, η Σειρά 2 Active Tourer έχει ακόμα έναν καινούριο κινητήρα, ο οποίος είναι diesel στα 2.0 λίτρα και έχει ήπια υβριδικό σύστημα στα 48 Volts. Η ονομασία της έκδοσης είναι 223d xDrive, η απόδοση του εν λόγω μοτέρ φτάνει τους 211 ίππους (197 από τον πετρελαιοκινητήρα και 19 από τον μικρό ηλεκτρικό). Συνδυάζεται με αυτόματο Steptronic κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Η επιτάχυνση 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 7,3 δευτερόλεπτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...