Υβριδικός πόλεμος: Τα 5 μεταχειρισμένα υβριδικά που παίρνεις με 15.000 €

Αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο της Αθήνας και χαμηλή κατανάλωση για οικονομία στις μετακινήσεις, χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία.

  • -
  • -

Η εποχή σήμερα μας έχει φέρει σε μια «ιδιαίτερη» περίσταση, αφού η επιλογή καυσίμου για το νέο μας αυτοκίνητο αποδεικνύεται περισσότερο… σπαζοκεφαλιά, παρά ξεκάθαρη προτίμηση. Τα υβριδικά ωστόσο κερδίζουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, λόγω της προσφοράς από τους κατασκευαστές αλλά και την πεποίθηση των αγοραστών ότι θα παραμείνουν επίκαιρα για πολλά χρόνια ακόμη. Παράλληλα συνδυάζουν πολλαπλά οφέλη, όπως χαμηλή κατανάλωση, απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο, αλλά και μετακινήσεις χωρίς άγχος φόρτισης, χάρη στη χρήση υγρών καυσίμων.

Η υβριδική τεχνολογία όμως δεν ανακαλύφθηκε… χθες και στην αγορά μεταχειρισμένων υπάρχουν αρκετές αξιόλογες προτάσεις. Ειδικά η Toyota προσφέρει full hybrid μοντέλα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990! Φυσικά, οι προτάσεις που μαζέψαμε φροντίσαμε να είναι πιο καινούργιες. Θέτοντας σαν ταβάνι τις 15.000 €, μπορείς να βρεις αρκετές προτάσεις με αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, δηλαδή τα μοντέλα που δεν χρειάζονται πρίζα για να γεμίσουν την μπαταρία τους και αποθηκεύουν ενέργεια ρολλάροντας και φρενάροντας.

Το καλό είναι ότι ακόμη και στο budget των 15.000 € υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για να διαλέξει κανείς. Από πρακτικά supermini, μέχρι μικρά οικογενειακά, αλλά και σπορ κουπέ μοντέλα, η γκάμα είναι τέτοια που δεν θα απογοητευτεί κανείς. Επίσης, με λίγες παραχωρήσεις μπορεί κανείς να αποκτήσει και πολύ καινούργιο αυτοκίνητο, περίπου δύο χρόνων, καλύπτοντας απόλυτα τις ανάγκες του! Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το κάθε παράδειγμα ξεχωριστά στη λίστα που ακολουθεί. Η ταξινόμηση των αυτοκινήτων γίνεται αλφαβητικά.

Honda CR-Z

 

Η Honda πειραματίστηκε με την υβριδική τεχνολογία και παρουσίασε το CR-Z, ένα θελκτικό κουπέ με σπορ ταυτότητα και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Η ισχύς των 114 ίππων από το υβριδικό σύστημα με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.5 λίτρων σε καμία περίπτωση δεν ενθουσιάζει, αλλά είναι μια διαφορετική πρόταση και μάλιστα, ένα από τα ελάχιστα υβριδικά με χειροκίνητο κιβώτιο. Οι επιδόσεις του κρίνονται ως επαρκείς, με 0-100 km/h σε 9,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 200 km/h. Διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ

Honda Jazz Hybrid

 

Η δεύτερη γενιά του Honda Jazz μας «συστήθηκε» και ως υβριδική. Χρησιμοποιούσε κινητήριο σύνολο με απόδοση 88 ίππων και διακρινόταν για την οικονομία καυσίμου και την άνεση, χάρη στο CVT κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Οι χώροι άγγιζαν το άνω άκρο της κατηγορίας και η πρακτικότητα επίσης χάρη στα Magic Seats, με μοναδικό «μελανό» σημείο τον ελαφρώς μειωμένο χώρο αποσκευών. Σήμερα υπάρχουν αρκετά στην αγορά μεταχειρισμένων και έχουν «στο τσεπάκι» και το όνομα Honda, το οποίο λέει πολλά για την αξιοπιστία και την αντοχή στο χρόνο. Διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ.

Suzuki Swift

Αν η απόκτηση ενός full hybrid μοντέλου δεν είναι απόλυτη προτεραιότητα, το Suzuki Swift με την ήπια υβριδική τεχνολογία του «τικάρει» τα περισσότερα κουτάκια. Χάρη στο πολύ χαμηλό βάρος του (κάτω από 1.000 kg) πετυχαίνει ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου, καλές επιδόσεις, απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο της Αθήνας. Παράλληλα έχει και χαμηλή τιμή, με δεδομένο πάντα ότι μιλάμε για ένα φρέσκο μοντέλο που κυκλοφορεί ακόμη ως καινούργιο. Στις 15.000 € μπορείτε να βρείτε ελαφρώς μεταχειρισμένα με λίγα χλμ και έως 2 χρόνια κυκλοφορίας. Διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ.

Toyota Auris Hybrid

Το όνομα Toyota έχει γίνει συνώνυμο της υβριδικής τεχνολογίας. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των πωλήσεων της ιαπωνικής φίρμας αφορά τα Hybrid μοντέλα της και μια τέτοια έκδοση είχε και το Auris. Το μικρομεσαίο της Toyota «κράτησε» για περίπου μια δεκαετία, όταν παρέλαβε τη σκυτάλη από την Corolla και την παρέδωσε πάλι πίσω, στο ίδιο όνομα. Στη δεύτερη γενιά Auris είχε υβριδικό σύστημα με βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων και συνδυαστική απόδοση 122 ίππων. Καίει ελάχιστα, είναι αξιόπιστο και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας με τους χώρους του. Επίσης, διατίθεται με station wagon αμάξωμα για ακόμη μεγαλύτερη πρακτικότητα. Διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ.

Toyota Yaris Hybrid

Στην τρίτη του γενιά, το Toyota Yaris παρουσιάστηκε επιτέλους ως υβριδικό. Έχοντας να εκμεταλλευτεί την εμπειρία της μάρκας στην υβριδική τεχνολογία, που μετρούσε ήδη πάνω από μια δεκαετία, δεν άργησε να γίνει επιτυχία. Με όριο στις 15.000 € μπορείτε να αποκτήσετε ένα αρκετά καινούργιο υβριδικό Yaris με λίγα χιλιόμετρα. Χρησιμοποιεί σύστημα με κινητήρα 1.5 λίτρων, συνολική απόδοση 100 ίππων με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο CVT συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Η επιδόσεις είναι καλές, η κατανάλωση ακόμη καλύτερη και η μεταπώληση εγγυημένη χάρη στο «βαρύ» όνομα για την ελληνική αγορά. Όλοι θέλουν ένα Yaris για την πόλη και δη, Hybrid! Διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...