Θα έδινες 17.000 € για αυτό το κινέζικο SUV των 170 ίππων;

Σε τιμή που στην Ελλάδα, οριακά αγοράζεις τη βασική έκδοση ενός supermini, στην Κίνα πωλείται ένα οικογενειακό SUV. Θα το αγόραζες όμως;

  • -
  • -

Η Haval βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στην αγορά αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια εταιρεία από την Κίνα που έχει καταφέρει να βγάλει αρκετά ενδιαφέροντα μοντέλα και να διεκδικήσει ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοραστών σε συγκεκριμένες αγορές. Στην Ευρώπη τα γνωρίζουμε ελάχιστα, όμως με τις τιμές να φτάνουν στα… ουράνια, μήπως θα έπρεπε να δούμε την περίπτωσή τους πιο σοβαρά; Ας πούμε, το Haval Big Dog είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που αξίζει την προσοχή μας.

Σε μερικές αγορές πωλείται ως Haval Dargo και ουσιαστικά, μιλάμε για ένα SUV οικογενειακών αναλογιών. Η εξωτερική του εμφάνιση είναι ιδιαίτερη. Υπάρχουν έντονες γραμμές, αλλά και καμπύλες, ενώ το σχέδιο μοιάζει να… δανείζεται διάφορα οπτικά στοιχεία από γνωστά μας μοντέλα. Αυτό το συναντάμε και στο εσωτερικό, το οποίο είναι ένα… κράμα μεταξύ Land Rover Defender και Mercedes-Benz G-Class (μόνο στο αισθητικό κομμάτι).

Τώρα παρουσιάστηκε και μια ακόμη έκδοση του Haval Big Dog με το όνομα Hunting Edition. Σε αυτή απέκτησε πιο άγριο παρουσιαστικό και μερικές μικρές διαφορές στον εξοπλισμό. Ο τελευταίος πάντως είναι πλήρης και περιλαμβάνει τα πάντα, από οθόνη αφής 12,3 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων μέχρι καθίσματα με επένδυση δέρματος Nappa, ηχοσύστημα με 10 ηχεία, Adaptive Cruise Control, Cross Traffic Alert και Park Assist.

H τιμή του στην Κίνα ξεκινάει περίπου από τις 17.200 € με τη σημερινή ισοτιμία των νομισμάτων για τις εκδόσεις με κίνηση στον εμπρός άξονα, ενώ υπάρχουν και τετρακίνητες οι οποίες φυσικά αρμόζουν πολύ περισσότερο στο macho παρουσιαστικό του συγκεκριμένου SUV. Η τιμή του πάντως, θα λέγαμε ότι είναι έως και… εντυπωσιακή, κρίνοντας με τα ελληνικά δεδομένα. Στα 17 χιλιάρικα, οι επιλογές πλέον είναι λίγες και αφορούν κυρίως βασικές εκδόσεις δημοφιλών supermini ή μικρών SUV πόλης.

Δείτε ακόμη: Το ταχύτερο επίγειο μέσο μεταφοράς στον κόσμο είναι κινέζικο

Στον αντίποδα, στην Κίνα αγοράζεις αυτό το SUV με τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων με 170 ίππους και στάνταρ αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων. Να πούμε ότι υπάρχει και τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 2.0 λίτρων στην γκάμα, με απόδοση στους 211 ίππους, τετρακίνηση στο βασικό εξοπλισμό και το ίδιο σασμάν με τη μικρότερη έκδοση των 1.5 λίτρων. Θα αγοράζατε ποτέ το Haval Big Dog με δεδομένη την πολύ χαμηλή τιμή του βάσει των χαρακτηριστικών του ή θα… έτρωγε πόρτα με τη μια επειδή είναι κινέζικο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...