Ταξινομήσεις στην Ελλάδα: Σημαντική μείωση πωλήσεων τον Απρίλιο

Ο ΣΕΑΑ γνωστοποίησε τις ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων για τον Απρίλιο του 2022, με την αγορά να εμφανίζει σημαντικά πτωτικές τάσεις.

  • -
  • -

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Απρίλιο του 2022 ήταν σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2021. Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με την περασμένη χρονιά οι πωλήσεις των νέων επιβατικών σημείωσαν μείωση της τάξεως του 8,8%! Αντίστοιχα, μειωμένα είναι  τα ποσοστά για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, με 31.724 συνολικά ταξινομήσεις, νούμερο κατά 5,7% μικρότερο σε σχέση με το 2021.


Δείτε ακόμη: Νέο "Κινούμαι ηλεκτρικά" δείτε τι περιλαμβάνει. Όλες οι λεπτομέρειες! 

Αναλύοντας τις κατηγορίες οχημάτων, η μοναδική που σημειώνει αύξηση πωλήσεων είναι αυτή των B-SUV, τα οποία το πρώτο τετράμηνο του έτους σημειώνουν επιπλέον πωλήσεις της τάξεως του +6,7%. Βέβαια, τα μοντέλα του B-Segment εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος, με συνολικό ποσοστό της τάξεως του 29,9%. Όσον αφορά το καύσιμο, τόσο τα μοντέλα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου σημείωσαν μείωση πωλήσεων το μήνα Απρίλιο, σε αντίθεση με τα υβριδικά που σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 6,3%, αλλά και των ηλεκτρικών/Plug-in που εμφάνισαν θετικό πρόσημο κατά 3%.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως αντίστοιχα μειωμένος είναι ο αριθμός ταξινομήσεων και στην ευρωπαϊκή αγορά, με τη μείωση το μήνα Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους, να αγγίζει το 20,5%! Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο το αρνητικό πρόσημα για την Ευρώπη φτάνει το 12,3%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...