Γύρη στο αυτοκίνητο - Πώς θα την καθαρίσω;

Η άνοιξη μπορεί να είναι η ιδανική περίοδος για να αρχίσετε τις βόλτες με το αυτοκίνητο, αλλά όχι και τόσο για να παρκάρετε κάτω από δέντρα.

  • -
  • -

Η άνοιξη είναι μια απο τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου. Η μέρα μεγαλώνει, ο καιρός γίνεται πιο ζεστός και τα δέντρα ανθίζουν. Τέτοια εποχή ωστόσο, η γύρη από τα δέντρα μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική. Τα πάντα, απο το μπαλκόνι στο σπίτι, έως το αυτοκίνητο καλύπτονται από μια κίτρινη σκόνη.

Η γύρη εκτός απο αλλεργίες στον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει ζημιά τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του οχήματος, ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλά πεύκα. Σκουπίζοντας απλά τα παράθυρα ή ρίχνοντας νερό με το λάστιχο στο αυτοκίνητο, δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Κι αυτό διότι, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψει ακόμη και το χρώμα του αμαξώματος, καθώς η γύρη έχει όξινη δράση. Παρακάτω ακολουθούν 5 συμβουλές για να προστατέψετε το αυτοκίνητο σας:

1. Πλύντε καλά το αυτοκίνητο

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Με τη γύρη να είναι τόσο μικρή, που μπορεί να κρυφτεί σε κάθε γωνιά και σχισμή, το να πάτε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων ή να το κάνετε μόνοι σας με το χέρι σχολαστικά, θα διασφαλίσει ότι όχι μόνο θα απαλλαγείτε από τη γύρη αλλά θα αποφύγετε και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο εξωτερικό του αυτοκινήτου σας. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μερικά πλυσίματα στο πρόγραμμα τους ανοιξιάτικους μήνες, αλλά σε βάθος χρόνου το όχημα σας θα σας ευγνωμονεί.

Δείτε ακόμη: Πλύσιμο αυτοκινήτου: Τα 5 μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνεις

2. Απλώστε κερί προστασίας

Η προσθήκη μίας προστατευτικής στρώσης κεριού καθιστά λιγότερο πιθανό να κολλήσει η γύρη στο αυτοκίνητο σας. Παράλληλα κρατά και το χρώμα σε εξαιρετική κατάσταση.

3. Ελέγξτε το φίλτρο του κινητήρα

Το φίλτρο του κινητήρα συλλέγει όλη τη σκόνη και τα σκουπιδάκια που μπορεί να παραμονεύουν να εισχωρήσουν στην εισαγωγή – μεταξύ των οποίων και η γύρη – και τα κρατά έξω από αυτή. Καλό θα ήταν να τσεκάρετε σε τι κατάσταση βρίσκεται και ιδανικά αν έχετε διανύσει και τα χιλιόμετρα που προβλέπει ο κατασκευαστής του οχήματος σας για την αλλαγή φίλτρου αέρα, να το αντικαταστήσετε μόλις περάσει αυτή η «δύσκολη» περίοδος.

4. Αντικαταστήστε το φίλτρο καμπίνας

Το φίλτρο του κινητήρα δεν είναι το μόνο για το οποίο θα πρέπει να έχετε προνοήσει. Κρατήστε τον αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας καθαρό, αντικαθιστώντας το αντίστοιχο φίλτρο. Εάν έχετε αλλεργίες, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό! Βοηθά επίσης στη μείωση του στρώματος της κίτρινης μεμβράνης που μπορεί να εμφανιστεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.

Δείτε ακόμη: Service στο air condition: Γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνεις

5. Καθαρίστε τις λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων

Η γύρη μπορεί να συσσωρεύεται πάνω στους υαλοκαθαριστήρες κάθε φορά που τους χρησιμοποιείται για να καθαρίσετε το παρμπρίζ σας. Σιγά σιγά αυτή η συσσώρευση μετατρέπεται σε πάστα που απλώνεται στο τζάμι μέσα από το οποίο προσπαθείτε να δείτε. Γι’ αυτό καλό είναι να καθαρίζετε τους υαλοκαθαριστήρες σας μία φορά την εβδομάδα περνώντας μια χαρτοπετσέτα κατά μήκος των λεπίδων.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...