Brabus 900 Crawler: Το buggy των 900 ίππων με την αστρονομική τιμή! [video]

Η Brabus δημιούργησε μία κατασκευή που προφανώς απευθύνεται σε πλούσιους Σαουδάραβες. Για πολλούς και διαφόρους λόγους…

  • -
  • -

Η Brabus έχει μακρά παράδοση στη βελτίωση των μοντέλων της Mercedes-AMG. Αυτή τη φορά, ο γερμανικός οίκος δημιούργησε μία κατασκευή που απευθύνεται σε λίγους ή για την ακρίβεια ελάχιστους. Ο λόγος για το Brabus 900 Crawler, ένα εκτός δρόμου buggy, το οποίο δεν έχει έγκριση τύπου και δεν μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο, με το κόστος του αγγίζει τα 890.000 €! Αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι η Brabus αποφάσισε να το λανσάρει στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας, είναι προφανές το κοινό στο οποίο στοχεύει.

Αμάξωμα – Από λευκό χαρτί

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος θα κατασκευάσει μόλις 15 αντίτυπα του μοντέλου και αυτό που βλέπουμε στις εικόνες αποτελεί το πρώτο και μοναδικό που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει σημαντικά στη G-Class, αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα μοναδικά κοινά στοιχεία που μοιράζονται τα δύο μοντέλα είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Το αμάξωμα του Crawler είναι εντελώς καινούργιο. Πρόκειται για να ένα σωληνωτό πλαίσιο, με τα μέρη του αμαξώματος να έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα υψηλής αντοχής. Το εντυπωσιακό buggy της Brabus, ξεχωρίζει από το γεγονός ότι δεν έχει πόρτες και παράθυρα, παραπέμποντας σε αγωνιστική κατασκευή. Ξεχωρίζει ο κόκκινος κλωβός ασφαλείας, με το εσωτερικό του αυτοκινήτου να είναι απόλυτα εκτεθειμένο. Βέβαια, διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός μοντέλου της Brabus, όπως μεγαλύτερους θόλους πάνω από τους τεράστιους τροχούς, εισαγωγές αέρα στο καπό, εξατμίσεις στο πλάι, αλλά και μία αγωνιστικού τύπου αεροτομή στο πίσω μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ BRABUS 800 ADVENTURE XLP SUPERBLACK ΤΩΝ 800 ΙΠΠΩΝ

Ανάρτηση & Κινητήρας - Απόδοση στο μέγιστο!

Παρατηρώντας το στις εικόνες, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, η οποία και αγγίζει τα 530 mm! Η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος, οι άξονες έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Crawler, ενώ οι τροχοί έχουν διάσταση 20 ιντσών! Μάλιστα, τα ελαστικά είναι χωμάτινα και φέρουν την υπογραφή της Maxxis, ενώ πίσω τους κρύβονται δισκόφρενα διάστασης 400 mm εμπρός και 370 mm πίσω. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί ο κινητήρας που βρίσκεται κρυμμένος κάτω από το εμπρός καπό. Το 8κύλινδρο σύνολο των 4,5 λίτρων με τα δύο τούρμπο, αποδίδει μετά τις περιποιήσεις της Brabus 900 ίππους και 1.250 Nm ροπής. Με αυτό τον τρόπο, το εντυπωσιακό buggy καταφέρνει και επιτυγχάνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,4 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 160 km/h λόγω των χωμάτινων ελαστικών.

 

Εσωτερικό – Με αγωνιστικό στιλ

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι επιβάτες του Crawler είναι απόλυτα εκτεθειμένοι στον… έξω κόσμο. Στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν έως τέσσερις επιβάτες, σε ξεχωριστά κόκκινα μπάκετ καθίσματα! Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Mercedes-AMG, ο οδηγός έχει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία οθόνη αφής, ενώ επιπλέον διαθέτει μία αδιάβροχη οθόνη με σύστημα πλοήγησης στη πλευρά του συνοδηγού. Έτοιμο για το… Ράλι Ντακάρ! Μάλιστα, η Brabus προσφέρει μαζί με το αυτοκίνητο κράνη και ενδοσυνεννόηση για καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στους επιβάτες… Εξάλλου, αυτό πιθανότατα θα είναι το τελευταίο που θα απασχολήσει τους εύπορους κατόχους του Crawler.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...