Ferrari SP48 Unica: Μία και μοναδική (video)

Βασισμένη επάνω στην F8 Tributo η SP48 Unica έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός κατόχου

  • -
  • -

Η Omologata και η BR20 είναι μερικές από τις δημιουργίες του τμήματος Special Projects της Ferrari, οι οποίες και έχουν κατασκευαστεί για συγκεκριμένους πελάτες, όντας και μοναδικά κομμάτια. Η νεότερη δημιουργία της ιταλικής φίρμας είναι η SP48 Unica. Μία διθέσια Berlinetta που βασίζεται επάνω στην F8 Tributo. Το ένα και μοναδικό μοντέλο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός πελάτη της Ferrari, ο οποίος μάλιστα ενεπλάκη και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου.  

 

Oι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Η δημιουργία του Ferrari Styling Center έχει ανασχεδιάσει το αμάξωμα της SP48, με αποτέλεσμα να διατηρεί λίγες ομοιότητες με την F8 Tributo. Νέο είναι το εμπρός μέρος και οι εισαγωγές αέρα, με αποτέλεσμα να δείχνει φουτουριστικό, συμπαγές και σαφώς πιο επιθετικό. Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι διαφορές στο πίσω μέρος, με σημαντικότερη την αφαίρεση του παραθύρου από το οποίο και φαινόταν ο 8κύλινδρος κινητήρας. Παράλληλα, στο πίσω μέρος δεν συναντάμε τα παραδοσιακά στρογγυλά φωτιστικά σώματα των Ferrari, αλλά δύο λεπτές γραμμές τεχνολογίας LED, που παραπέμπουν στη Roma.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ FERRARI 296 GTS

 

Στο εσωτερικό και τα μηχανικά μέρη

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι αντίστοιχη με αυτή που συναντάμε στην F8 Tributo, με σημαντικότερη αλλαγή την παρουσία τύπου μπάκετ καθισμάτων με επένδυση από αλκαντάρα. Φυσικά, την ταυτότητα της μοναδικής SP48 Unica, μαρτυρά το συγκεκριμένο λογότυπο το οποίο και είναι τοποθετημένο σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου. Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη η Ferrari δεν κάνει λόγο για κάποιες αλλαγές. Κάτι που σημαίνει ότι εφοδιάζεται με τον 8κύλινινδρο κινητήρα με τα δύο τούρμπο και χωρητικότητα 3.900 cc της F8 Tributo και αποδίδει 710 ίππους και 770 Nm ροπής. Οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, αφού για το 0-100 km/χρειάζεται μόλις 2,9 sec, ενώ για το 0-200 km/απαιτούνται 7,8 sec, την ώρα που η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h. Περί τιμής, ούτε λόγος, αλλά είναι δεδομένο ότι θα είναι πολύ ακριβότερη από την F8 Tributo…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...