Ferrari 296 GTS: Υβριδική και κάμπριο

Η 296 GTS συνδυάζει τις εκρηκτικές επιδόσεις του υβριδικού συνόλου της GTB, αλλά και τη μοναδική αίσθηση ενός ανοικτού μοντέλου

  • -
  • -

Οι ανοικτές εκδόσεις είναι κάτι σύνηθες για τη Ferrari, αφού προσφέρει πολλά από τα μοντέλα της σε αυτού του είδους αμάξωμα. Η νεότερη προσθήκη στη γκάμα της είναι η νέα 296 Gran Turismo Spider, ή αλλιώς GTS. Όπως συνηθίζει η ιταλική εταιρεία την προσφέρει με hardtop, το οποίο επιτρέπει στο εντυπωσιακό μοντέλο να διατηρεί την εικόνα ενός κανονικού κουπέ όταν είναι ανοικτή. Η οροφή ανοίγει ηλεκτρικά και απαιτούνται μόλις 14 δευτερόλεπτα, ενώ η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και εν κινήσει! Αρκεί ο οδηγός να μην ξεπεράσει τα 45 km/h. Με το πάτημα ενός κουμπιού, η οροφή χωρίζεται σε δύο κομμάτια και τοποθετείται πίσω από τους επιβάτες μπροστά από το χώρο του κινητήρα.

ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ FERRARI 296 GTB 


ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ FERRARI 296 GTB

Πανίσχυρη με 830 ίππους!

Ο 6κύλινδρος κινητήρας των 3.000 cc αποδίδει συνδυαστικά με την αρωγή ενός ηλεκτροκινητήρα 803 ίππους και 740 Nm ροπής. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει και επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,9 sec, ενώ χαρακτηριστικό του εκρηκτικού της χαρακτήρα είναι πως για το 0-200 km/χρειάζονται μόλις 7,6 sec! H τελική ταχύτητα της GTS είναι 330 km/h, ενώ με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα περιορίζεται στα 135 km/h. Η μπαταρία των 7,45 kWh της προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 25 χιλιομέτρων. Τέλος, όπως και η κουπέ εκδοχή της, η GTS εφοδιάζεται με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των οκτώ σχέσεων.

Τέλος, όσον αφορά το βάρος, η ανοικτή εκδοχή ζυγίζει συνολικά 1.540 kg, κάτι που σημαίνει ότι είναι μόλις 70 kg βαρύτερη σε σχέση με την GTB. Πλέον, το επόμενο και μοναδικό μοντέλο που θα παρουσιάσει φέτος η Ferrari είναι το πρώτο της SUV. Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία ή καλύτερα… περιέργεια, την αποκάλυψη της Purosangue μέσα στους επόμενους μήνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...