Πόσα θα έδινες για μία ηλεκτρική Mercedes SL Pagoda;

Η μόδα των «Electromod», του εξηλεκτρισμού κλασσικών μοντέλων, καλά κρατεί…

  • -
  • -

Μπορεί τα αυτοκίνητα να εξελίσσονται και να εκσυγχρονίζονται, αλλά αρκετοί λάτρεις της αυτοκίνησης παραμένουν νοσταλγοί του παρελθόντος. Κάπου εκεί εμφανίστηκε η μόδα των Restomod, δηλαδή κλασσικών μοντέλων που κάτω από το αμάξωμα κρύβουν σύγχρονη τεχνολογία. Μία ακόμα τάση που εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα είναι αυτή των Electromod! Κλασσικών αυτοκινήτων που μετατρέπονται σε αμιγώς ηλεκτρικά!

Τελευταίο παράδειγμα αυτής της τάσης αποτελεί η Mercedes SL Pagoda που δημιούργησε ο οίκος Everrati σε συνεργασία με την Hilton & Moss. Οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με το project της W113 SL, ανακατασκευάζοντας το γερμανικό μοντέλο και εξοπλίζοντας το με ηλεκτρική καρδιά. Η απόδοση της αμιγώς ηλεκτρικής SL αγγίζει τους 182 ίππους, με τη ροπή να είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή που απέδιδε το αυτοκίνητο εργοστασιακά. Αυτό της επιτρέπει να πραγματοποιεί το 0-100 km/h σε μόλις 7 δευτερόλεπτα, προσφέροντας παράλληλα αυτονομία που αγγίζει τα 257 km, λόγω και της μπαταρίας των 57 kWh.

Βέβαια, η κλασσική Mercedes SL με τον αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα δεν είναι καθόλου φθηνή. Το κόστος κτήσης ξεκινάει από τα 350.000 ευρώ, με τις δύο εταιρείες να υπόσχονται πως το αυτοκίνητο θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι έβγαινε αρχικά από το εργοστάσιο. Υπερβολή…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...