Νέες τιμές για το CUPRA Born στην Ελλάδα

Τρεις περίπου μήνες μετά την έναρξη λανσαρίσματος στην Ελλάδα, οι τιμές του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Born διαμορφώθηκαν εκ νέου. Δείτε πόσο κοστίζει κάθε έκδοση.

  • -
  • -

Η μείωση της παραγωγής στα εργοστάσια λόγω έλλειψης ημιαγωγών και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τις τιμές. Οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, όχι μόνο δεν αποκλιμακώνονται αλλά αντιθετώς εντείνονται. 

Το νέο Born της CUPRA, το οποίο ξεκίνησε την εμπορική του πορεία τον περασμένο Φεβρουάριο με αρχική τιμή τα 33.900 ευρώ προ κρατικής επιδότησης, πλέον έχει φθάσει τα 35.500 €. Η αύξηση στη βασική έκδοση με την μπαταρία των 45 KWh και την ισχύ των 150 hp αγγίζει τα 1.600 €. Σε άλλες, φθάνει ακόμη και τα 2.000 €.

Με τρεις μπαταρίες και αυτονομία ως 540 km

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών επιλογών μπαταρίας με ενεργειακό περιεχόμενο 45 kWh, 58 kWh και 77 kWh και μέγιστη αυτονομία περίπου 540 km με βάση τον κύκλο WLTP. Η επίτευξη του μεγάλου εύρους αυτονομίας επιτυγχάνεται από το προηγμένο  σύστημα θερμικής διαχείρισης που διατηρεί στο βέλτιστο τη θερμοκρασία της μπαταρίας.

born

Όσον αφορά τους χρόνους επαναφόρτισης, σε μόλις 7 λεπτά μπορούν να προστεθούν επιπλέον 100 χιλιόμετρα αυτονομίας χρησιμοποιώντας ένα σημείο φόρτισης 170 kW. Ακόμη και αν η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι μόνο στο 5%, μπορεί να αναπληρωθεί στο 80% σε μόλις 35 λεπτά. Το Cupra Born μπορεί να συνδεθεί τόσο σε δίκτυα φόρτισης AC (έως 11 kW) όσο και DC (έως 170 kW), οπότε είτε βρίσκεστε στον δρόμο είτε στο σπίτι, η επαναφόρτιση της μπαταρίας είναι γρήγορη και απλή.

Εξοπλίζεται με Drive Profile, που σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του οδηγού του. Διαθέτει πέντε διαφορετικά οδηγικά προφίλ: Range, Comfort, Performance, Individual και CUPRA (διατίθεται μόνο με το e-Boost).

born

Όσον αφορά στις διαστάσεις, το μήκος ανέρχεται στα 4.322mm, το πλάτος στα 1.809mm, το ύψος στα 1.540mm και το μεταξόνιο στα 2.767mm. Πατάει σε ζάντες 18, 19 ή 20 ιντσών, φέρει προβολείς full LED, καπό που ενσωματώνει τρισδιάστατα σχήματα και άμεσα αναγνωρίσιμη σχεδιαστική υπογραφή που ενισχύεται από τα μικρά παραμετρικά τρίγωνα στο πλάι του προβολέα.

Υψηλή ποιότητα και high tech λύσεις

Στο εσωτερικό, η standard οθόνη αφής 12 ιντσών βρίσκεται στο επίκεντρο. Μπροστά στον οδηγό, εμφανίζεται ένας μικρότερος πίνακας οργάνων που παρέχει τις σχετικές με το όχημα πληροφορίες. Χάρη στο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, σημαντικές πληροφορίες προβάλλονται στο παρμπρίζ και απεικονίζονται οπτικά έξω από το όχημα, στον πραγματικό κόσμο, πληροφορίες όπως δείκτες υποβοήθησης οδηγού, ενδείξεις ταχύτητας και συστήματος πλοήγησης, βελτιώνοντας τη συνολική οδηγική εμπειρία και αναδεικνύοντας την σαφώς οδηγοκεντρική καμπίνα.

born

Δείτε εδώ πόσο ασφαλές είναι το CUPRA Born στην αλλαγή λωρίδας

Πολλά από τα υλικά είναι από ανακυκλωμένα υλικά, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 385 λίτρων. Η γκάμα των συστημάτων υποβοήθησης είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας από Predictive Adaptive Cruise Control, έως Travel Assist, Side and Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Emergency Assist και Pre-Crash Assist.

Αναλυτικά οι νέες τιμές (χωρίς επιδότηση)

Born 45 kWh 150 PS 35.500 €
Born 58 kWh 204 PS 39.900 €
Born 58 kWh 231 PS eBoost: 41.900 €
Born 77 kWh 231 PS eBoost: 45.400€
Born 58 kWh 204 PS Launch Edition: 39.900€

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...