Alfa Romeo: Η επόμενη Giulia θα είναι station wagon;

Μικρά και μεγάλα SUV, coupe και station wagon, απ’ όλα φαίνεται να περιλαμβάνουν τα σχέδια της ιταλικής μάρκας.

  • -
  • -

Η premium προσέγγιση της Alfa Romeo κάτω από την ομπρέλα της Stellantis συνεχίζει δυναμικά την εξέλιξη της. Η προσοχή πλέον στρέφεται στην δημιουργία ενός επάξιου αντικαταστάτη για την ήδη υπάρχουσα Giulia, αλλά και ενός μεγάλου SUV που θα αναλάβει τον ρόλο της ναυαρχίδας. Μετά την πρόσφατη παρουσίαση της Tonale, το αφεντικό της ιταλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato, όπως είπε σε βρετανικά δημοσιογραφικά μέσα, έθεσε στην ομάδα σχεδιασμού το εξής ζήτημα. Να βρουν μία αντισυμβατική προσέγγιση για τον αντικαταστάτη της Giulia.

Δείτε ακόμα: Πρώτες τιμές για την Alfa Romeo Tonale

Αν και σύμφωνα με τα λεγόμενα του οι ήδη υπάρχουσες Giulia και Stelvio έχουν ακόμη μερικά χρόνια μπροστά τους, ο ίδιος έχει ήδη δώσει μία πρώτη εικόνα του τι θέλει από το νέο μοντέλο στην ομάδα σχεδιαστών του Alejandro Mesonero-Romanos, πρώην επικεφαλή σχεδίασης των Seat και Dacia. Η πρόταση περιλαμβάνει και την ιδέα ενός πιο station wagon αμαξώματος που θα στοχεύσει κατευθείαν σε κατασκευές όπως το νέο Genesis G70 Shooting Brake.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δεν θέλω να φύγουμε από αγορά των sedan καθώς τα σπορ sedan βρίσκονται από πάντα στο DNA της μάρκας. Αναγνωρίζοντας όμως την επιθυμία του κοινού για μία station wagon έκδοση της Giulia, ίσως υπάρχει μία μέση λύση που μπορούμε να βρούμε και θα φέρει τα καλά και των δύο κόσμων

fiulia

Στόχος της εταιρείας είναι μία σταθερή γραμμή πορείας και φιλοσοφίας, κάτι που σίγουρα έλειπε τα τελευταία 20 χρόνια. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η σταθερότητα είναι απαραίτητη για την Alfa. Το προϊοντικό μας πλάνο για τα επόμενα 5 έτη έχει ήδη κλειδώσει και χορηγηθεί από την Stellantis. Μέσα στο επόμενο έτος ξέρουμε τα σχέδια μας για έως και το 2028, ενώ από το 2030 θα εστιάσουμε στην ποιότητα, τις ηλεκτρικές πλατφόρμες και το λογισμικό.»

Στα πλάνα που αναφέραμε, περιλαμβάνονται αυτοκίνητα όπως ένα B-SUV που πιθανότατα θα φέρει την ονομασία Brennero και θα παρουσιαστεί το 2024. Ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα ακολουθήσει το 2025, αλλά και το 2026 με το τελευταίο να είναι πιθανότατα το μεγάλο υπερπολυτελές SUV που έχει αναφερθεί στον ιταλικό τύπο. Τέλος, ακόμη ένα ηλεκτρικό θα ακολουθήσει το 2027.

Σημαντική πληροφορία αποτελεί επίσης και το ότι το μοντέλο που προορίζεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2025, ίσως αποτελεί έναν νέο ανταγωνιστή για αυτοκίνητα όπως το Tesla Model 3, χρησιμοποιώντας την θρυλική ονομασία GTV. Το αμάξωμα του ίσως ακολουθήσει μία φιλοσοφία αντίστοιχη του Audi A5 Sportback, με τέσσερις πόρτες και coupe τελείωμα πίσω. Τα δεδομένα είναι πολύ «ρευστά» ακόμα, καθώς φήμες θέλουν την GTV να πωλείται και ως plug-in υβριδική, χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα και ένα κινητήρα βενζίνης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...