Past to the Future: Ένα ταξίδι στην ιστορία της αυτοκίνησης με οδηγό τη Mercedes-Benz

Ζήστε με τη Mercedes-Benz στις 7-14 Μαΐου στο Golden Hall τη διαδρομή του αυτοκινήτου μέσα στο χρόνο! Aπό το πρώτο μοντέλο του 1886 μέχρι και την αμιγώς ηλεκτρική σειρά EQ του σήμερα

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz αποτελεί τον καταλληλότερο κατασκευαστή αυτοκινήτων για να μας ταξιδέψει στην ιστορία του αυτοκινήτου καθώς η πλούσια και γεμάτη από καινοτομίες κληρονομιά της καλύπτει ολόκληρο το φάσμα - από το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο μέχρι τα νέα μοντέλα του σήμερα που ορίζουν το παρόν και δείχνουν το μέλλον της αυτοκίνησης. Όσοι επισκεφθούν την έκθεση Past To The Future που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7-14 Μαΐου στο Golden Hall στο Μαρούσι, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μια συλλογή ξεχωριστών μοντέλων με έμβλημα το αστέρι, τα οποία εκπροσωπούν χαρακτηριστικές εποχές της αυτοκίνησης.

Το συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο ξεκινά από το μακρινό 1886, με το Patent-Motorwagen που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς αποτελεί κυριολεκτικά το πρώτο αυτοκίνητο. Τις δυνατότητες του εμβληματικού τρικύκλου ανέδειξε η Martha Benz, σύζυγος του Karl Benz, με το ταξίδι της από το Manheim στο Pforzheim να σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τις μετακινήσεις και μετέπειτα την κυριαρχία του αυτοκινήτου.

Επόμενος σταθμός η θρυλική Pagoda 280 από το 1966, σχεδιασμένη από τον Paul Bracq. Το ψευδώνυμο προέρχεται από το σχήμα της αφαιρούμενης οροφής που θυμίζει κτίρια της άπω ανατολής, ενώ ενισχύει σε σημαντικό βαθμό την ασφάλεια. Η δεύτερη γενιά SL ήταν το πρώτο σπορ μοντέλο με κλωβό ασφαλείας και ζώνες παραμόρφωσης, ενώ αποτέλεσε το αρχέτυπο συνδυασμού επιδόσεων και άνεσης. Κάτι που χαρακτήριζε όλα τα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που την διαδέχθηκαν.

Ένα από αυτά είναι η SL 450 του 1972 με την οποία συνεχίζεται η περιήγηση. Η τρίτη γενιά SL εισήγαγε μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που βρήκε εφαρμογή σε ολόκληρη τη γκάμα της Mercedes-Benz. Παράλληλα, ήταν ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα στην ιστορία της φίρμας με τις διάφορες εκδόσεις του να παράγονται από το 1971 μέχρι το 1989.

Εκπρόσωπος της ένδοξης ιστορίας της Mercedes-Benz στους αγώνες, και όχι μόνο, είναι η επιβλητική 190 E 2.5 του 1990, ή αλλιώς ο καρπός της κυριαρχίας της γερμανικής φίρμας στο πρωτάθλημα τουρισμού DTM. Το εργοστασιακό αεροδυναμικό πακέτο με προεκτάσεις σε προφυλακτήρες, μαρσπιέ, φτερά και την χαρακτηριστική αεροτομή, επικοινωνούσαν τη συγγένεια της έκδοσης δρόμου με το αγωνιστικό. Το ίδιο έκανε και ο καθαρόαιμος κινητήρας 2,5 λίτρων της Cosworth που της χάριζε κορυφαίες επιδόσεις για τα δεδομένα της εποχής, δίνοντας νέα έννοια στον όρο σπορ σεντάν.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο παρόν, όπου η Mercedes-Benz διαθέτει μια από τις ευρύτερες και πλέον πολυσυλλεκτικές γκάμες αυτοκινήτων στον κόσμο. Η υπερπολυτελής Mercedes-Maybach GLS, εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, φέρνοντας τους επισκέπτες σε επαφή με την απόλυτη έκφραση της πολυτέλειας σε ένα επιβλητικών διαστάσεων SUV που φέρει την υπογραφή της Maybach.

Ακόμα μια πρεμιέρα επί ελληνικού εδάφους είναι αυτή της ολοκαίνουργιας Mercedes-AMG SL που συνεχίζει την παράδοση των roadster ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς των επιδόσεων, της άνεσης και της συνδεσιμότητας. Οι περιποιήσεις του τμήματος AMG από το Affalterbach δεν περιορίζονται μόνο στον επιθετικό σχεδιασμό της έβδομης γενιάς SL, αφού συνοδεύονται με νέο άκαμπτο πλαίσιο από αλουμίνιο, σύστημα τετραδιεύθυνσης, αερανάρτηση και πανίσχυρους κινητήρες με έως και 577 hp από τον twin-turbo V8 της SL 63.

Από μια έκθεση Mercedes-Βenz δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς EQ που έχει πλέον επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες αμαξώματος. Εκπρόσωποι της ηλεκτρικής εποχής στο Golden Hall είναι η ΕQA, το crossover της γερμανικής εταιρείας που συνδυάζει την πρακτικότητα με τον premium χαρακτήρα! Δίπλα θα βρίσκεται η EQB, ένα περιπετειώδες και ευρύχωρο SUV με έως και επτά θέσεις, αλλά και οι νέες ηλεκτρικές λιμουζίνες EQE και EQS, που ξεχωρίζουν από την πρώτη ματιά χάρη στον φουτουριστικό σχεδιασμό εξωτερικού και εσωτερικού. Το αεροδυναμικό αμάξωμα και τα προηγμένα συστήματα ηλεκτροκίνησης χαρίζουν τεράστια αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 784 km στην ηλεκτρική ναυαρχίδα EQS. Ανάμεσα στις πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες των ηλεκτρικών σεντάν περιλαμβάνεται και το Hyperscreen, το ψηφιακό ταμπλό της Mercedes-Benz που είναι καλυμμένο από μια τεράστια οθόνη.

Η έκθεση Past To The Future είναι ένα πραγματικό δώρο σε όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο από την εταιρεία που το δημιούργησε, την Mercedes-Benz. Μπορείτε να την επισκεφθείτε μεταξύ 7 και 14 Μαΐου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ στον εξωτερικό χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall, στο Μαρούσι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...