MINI: Στοπ σε όλα τα αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο

Από εδώ και στο εξής, όποιος παραγγείλει ένα καινούριο MINI θα έχει την επιλογή μόνο αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

  • -
  • -

Η MINI έκανε γνωστό πως σταμάτησε την παραγωγή όλων των εκδόσεων των μοντέλων της με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η κύρια αιτία της απόφασης αυτής είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας των ελλείψεων σε ημιαγωγούς και της πολεμικής εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar, η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα της παραγωγής. Για να καλύψει λοιπόν την αυξημένες παραγγελίες και να μειώσει τον χρόνο παράδοσης, διέκοψε όλες τις εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο. Από τα εργοστάσιά της βγαίνουν πλέον μόνο αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο.  

mini

Διαβάστε επίσης: Το νέο Countryman PHEV θα είναι το ισχυρότερο ΜΙΝΙ της Ιστορίας

«Οι τρέχουσες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία και των ελλείψεων σε τσιπ, προκαλούν περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη παραγωγή για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης των προϊόντων μας, η προσφορά των προϊόντων μας πρέπει να απλοποιηθεί. Αυτή η λύση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της παραγωγής, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε όλους τους πελάτες μας με νέα MINI», δήλωσε ο κατασκευαστής.

Το τέλος των μηχανικών κιβωτίων θα είναι μόνιμο;

Με τη μετάβαση από τα χειροκίνητα στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων να είναι μαζική στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν αποκλείεται η απόφαση της MINI να μετατραπεί σε μόνιμη. Η εισαγωγή νέων περιβαλλοντικών κανονισμών, η ενσωμάτωση όλο και πιο προηγμένων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, καθώς και η οδηγική άνεση, καθιστούν αναπόφευκτη τη χρήση μόνο αυτόματων κιβωτίων.

πηγή:  Autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...