Επίσημο: Porsche και Audi μπαίνουν στη Formula 1

Τα δύο κορυφαία brands του ομίλου VW μπαίνουν στην κορωνίδα του motorsport. Με ποιες ομάδες θα συνεργαστούν και πότε ξεκινάνε;

  • -
  • -

Η Audi και η Porsche θα ενταχθούν στη Formula 1 αφού ο γερμανικός όμιλος κατέληξε στο ότι αυτή η κίνηση θα φέρει περισσότερα χρήματα από όσα θα κοστίσει. Αυτό δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου VW, Herbert Diess, σε εκδήλωση στο Βόλφσμπουργκ.

Οι συζητήσεις σχετικά με τα σχέδια των δύο brands είχαν δημιουργήσει ορισμένους κλυδωνισμούς στο διοικητικό συμβούλιο. Αλλά τελικά η Porsche και η Audi, οι οποίες μαζί με τις πωλήσεις της Volkswagen στην Κίνα αποτελούν τις σημαντικότερες πηγές εσόδων του ομίλου, έπεισαν τη διοίκηση πως θα αντλήσουν περισσότερα χρήματα συμμετέχοντας στη Formula 1 παρά μένοντας εκτός. «Απλώς ξεμένεις από επιχειρήματα», είπε ο Diess.

Άλλωστε, είχε ανάψει εδώ και καιρό η κουβέντα γύρω από την είσοδο των δύο brands στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του Motorsport, εκεί όπου εδώ και σχεδόν μια δεκαετία επικρατεί η μεγάλη αντίπαλος Mercedes-Benz. Κι όσο για το πότε προβλέπεται να μπουν οι δύο μάρκες του ομίλου στη μάχη; Η αλλαγή κανονισμών που έχει προγραμματιστεί για το 2026 είναι μια τέλεια ευκαιρία, σύμφωνα με τον Diess.

Δείτε ακόμη Ο Lewis Hamilston αγοράζει ποσοστό της Chelsea;

Σύμφωνα με τον Diess, η Porsche είναι καλύτερα προετοιμασμένη και πιο σίγουρη για την είσοδό της στο χώρο. Η Audi πρόκειται να προσφέρει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για να συνεργαστεί με τη McLaren, ενώ η Porsche σκοπεύει να ξεκινήσει συνεργασία με την ομάδα της Red Bull. Μάλιστα, η Porsche αναμένεται να μειώσει άλλες αγωνιστικές δραστηριότητές της για να επικεντρωθεί περισσότερο στην F1. Εκτός από τα ξερά οικονομικά στοιχεία, ρόλο για το τελικό «ΟΚ» έπαιξε σίγουρα και η διαφημιστική προβολή που προσφέρει η Formula 1.

Πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...