Σε αυτόν τον δρόμο μπορεί να πας με 400 km/h και η αστυνομία να μην κάνει τίποτα [video]

Είναι δυνατόν να τρέχεις στον δημόσιο δρόμο με τόσα χιλιόμετρα και οι Αρχές να μην κόψουν ούτε κλήση. Στη Γερμανία γίνεται.

  • -
  • -

Στις φημισμένες Autobahn, τα όρια ταχύτητας σε πολλά σημεία είναι ελεύθερα. Εκεί, οι οδηγοί των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, μπορούν να αναπτύξουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες χωρίς να παραβιάσουν κανένα νόμο.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Radim Passer έκανε κάτι αδιανόητο για τα υπόλοιπα κράτη, πιάνοντας με την πανίσχυρη Bugatti Chiron τα 414 km/h. Αυτή είναι η υψηλότερη τελική ταχύτητα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Autobahn, με τον Τσέχο επιχειρηματία να κομπάζει στα social media για το άτυπο ρεκόρ που πέτυχε.

Με βάση το γράμμα του νόμου, ο κύριος Passer δεν είχε παραβιάσει τίποτα. Στο συγκεκριμένο κομμάτι της Autobahn, τα όρια ταχύτητας είναι ελεύθερα, οπότε μπορούσε να ανεβάσει τη βελόνα του κοντέρ της Chiron όσο ήθελε. Κι αυτό έκανε.

Δείτε το βίντεο με την ιλιγγιώδη ταχύτητα της Bugatti Chiron

Στις Autobahn τρέχει ο καθένας όσο θέλει

Το θέμα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις όμως, απασχολώντας ακόμη και την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση. Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την ενέργεια του Τσέχου οδηγού και ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Το υπουργείο ανέφερε τότε πώς μπορεί να μην υπάρχουν όρια ταχύτητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίζει, να ενοχλεί και να οδηγεί επικίνδυνα. Με βάση τον γερμανικό ΚΟΚ, η επικίνδυνη οδήγηση απαγορεύεται παντού, ακόμη και στα ελεύθερα κομμάτια της Autobahn. Ο νόμος ορίζει ότι οι οδηγοί μπορούν να οδηγούν τόσο γρήγορα, όσο το όχημά τους να είναι συνεχώς υπό τον έλεγχό τους.

bugatti

Δες τι χρειάστηκε η Bugatti Chiron SS για να πιάσει τα 439 km/h με ασφάλεια!

Έτσι, το θέμα ανατέθηκε στα αρμόδια δικαστήρια της περιφέρειας Saxony-Anhalt. Οι Αρχές της πόλης Stendal όπου ο οδηγός έπιασε τα 414 km/h μελέτησαν το υλικό από τις κάμερες και συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία. Τελικά, απεφάνθησαν πως ο Radim Passer δεν έκανε τίποτα παράνομο και έκλεισαν την υπόθεση αθωώνοντάς τον.

Οι δικηγόροι του επιχειρηματία έπεισαν τις Αρχές, λέγοντας πως ο πελάτης τους δεν έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός, καθώς βγήκε στον δρόμο ξημερώματα, όπου η κίνηση είναι μηδενική. Στα 10 km που κινήθηκε με τη Bugatti προσπέρασε συνολικά 10 αυτοκίνητα και ο δρόμος ήταν σχεδόν άδειος. Όσο για την ανώτερη ταχύτητα των 414 km/h, μόλις το κοντέρ έδειξε το νούμερο, αμέσως έπεσε στα φρένα, ανέφερε η υπερασπιστική του γραμμή.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...