H Volvo θέλει τα ηλεκτρικά μοντέλα της να φορτίζουν σε 5 λεπτά

Όταν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να φορτίζουν σε ελάχιστα λεπτά και η αυτονομία αυξηθεί, τότε θα έχει κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της ηλεκτροκίνησης.

  • -
  • -

Οι κατασκευαστές αναζητούν συνεχώς τη λύση στο θέμα της ταχείας φόρτισης, προκειμένου να κάνουν τα EV μοντέλα πιο ελκυστικά. Το ιδανικό θα ήταν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αναπληρώνουν ενέργεια σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα όσο χρειάζεται για να φουλάρεις το ρεζερβουάρ με καύσιμο.

Όπως φαίνεται, δεν είναι μακριά από το να το επιτύχουν. Η Volvo για παράδειγμα, επένδυσε στην StoreDot, μια εταιρεία από το Ισραήλ που αναπτύσσει τεχνολογία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

volvo

Στόχος των δύο εταιρειών, είναι να αναπτύξουν και να περάσουν στην παραγωγή έως το 2024 μια πρωτοποριακή τεχνολογία που θα αποφέρει μπαταρίες, οι οποίες μπορούν σε μόλις 5 λεπτά φόρτισης να παράσχουν 160 km ηλεκτρικής εμβέλειας.

Μέχρι το 2030 η Volvo θα έχει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα

Η πρωτοποριακή εξέλιξη μπαταριών της StoreDot, επικεντρώνεται σε μία μοναδική τεχνολογία με ανόδους κυρίως από πυρίτιο και το σχετικό συνοδευτικό λογισμικό. Σκοπός είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας για την εξαιρετικά ταχεία φόρτιση μπαταριών, η οποία ευθυγραμμίζεται με τη φιλοδοξία της Volvo να αναπτύξει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μεγαλύτερη αυτονομία, πιο σύντομους χρόνους φόρτισης και πιο χαμηλό κόστος.

«Στόχος μας είναι να είμαστε η ταχύτερα μετασχηματιζόμενη εταιρεία στον κλάδο μας και το Tech Fund παίζει σημαντικό ρόλο στη σύναψη συνεργασιών με ηγέτες στη μελλοντική τεχνολογία», δήλωσε ο Alexander Petrofski, επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η επένδυσή μας στη StoreDot ταιριάζει ιδανικά με αυτή τη νοοτροπία, ενώ η αφοσίωση της StoreDot στην ηλεκτροκίνηση και τις μετακινήσεις χωρίς εκπομπές άνθρακα συμπίπτει με τη δική μας. Μας συναρπάζει η προοπτική μιας επιτυχημένης συνεργασίας και για τα δύο μέρη και θα δουλέψουμε για να φέρουμε αυτή την επαναστατική τεχνολογία στην αγορά».
volvo

Δείτε ποιο δωρεάν πακέτο βελτίωσης προσφέρει η Volvo

Η Volvo Cars ήταν ο πρώτος καταξιωμένος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε για την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση, με στόχο έως το 2030 να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη μέχρι το 2025, η εταιρεία στοχεύει οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα επόμενα χρόνια,  η σουηδική φίρμα προγραμματίζει το λανσάρισμα μίας εντελώς νέας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ηλεκτροκίνηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...