Διακοπές Πάσχα με 50 €: Πού μπορείς να πας;

Με την τιμή της βενζίνης να ξεπερνά τα 2 ευρώ και του diesel το 1,8 €, μια εξόρμηση κατά τη διάρκεια του τετραημέρου μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά. Υπάρχουν όμως και πιο οικονομικές επιλογές.

  • -
  • -

Το φετινό Πάσχα, η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν επιλέξει να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα με προορισμό τα χωριά τους ή οικισμούς φίλων. Οι περισσότεροι είναι αποφασισμένοι να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό σε καύσιμα προκειμένου να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να απολαύσουν το τετραήμερο.

Κάποιοι όμως δεν έχουν τη δυνατότητα να «χαλάσουν» 100 και 150 ευρώ μόνο για καύσιμα. Αναζητούν κοντινούς προορισμούς με κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Τα 50 € λόγω του Πάσχα θεωρείται ένα ικανοποιητικό ποσό για ξόδεμα, συμπεριλαμβανομένων των διοδίων.

pasxa

Επιλέξαμε τέσσερις προορισμούς που μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα και σχετικά φθηνά και να περάσετε όμορφα με την οικογένεια και την παρέα σας. Λάβαμε υπόψη πόσα θα ξοδέψετε για βενζίνη ή πετρέλαιο, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα διόδια.  

Δείτε εδώ όλες τις τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς

Με 50 € πόσο μακριά θα πάω;

Οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη για τον μέσο Έλληνα. Με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή στη χώρα μας στις 18 Απριλίου ήταν στα 2,055 € το λίτρο για τη βενζίνη 95 Οκτανίων και στο 1,801 € το λίτρο για το diesel. Οπότε, για 40 € καυσίμου – συνυπολογίζουμε και κατά μέσο όρο 10 € για τα διόδια - θα προσθέσετε στο ρεζερβουάρ γύρω στα 20 lt βενζίνης και λίγο πάνω από 22 lt για πετρέλαιο.

Αυτό σημαίνει πως αν έχουμε στη διάθεσή μας ένα αυτοκίνητο που καίει γύρω στα 8 lt βενζίνης ανά 100 km σε μεικτές συνθήκες, τότε για να σας φτάσουν τα 20 lt στο πήγαινε – έλα η απόσταση πρέπει να είναι 250 km.

Οπότε με ένα βενζινοκίνητο μικρομεσαίο SUV μπορούμε να πάμε:

Λειβαδιά

Πας και έρχεσαι εύκολα. Σε 1 ώρα και 30 λεπτά ώρες είσαι στις Πηγές Κρύας - με την απόσταση να υπολογίζεται στα 120 km απολαμβάνοντας τη δροσιά από τα τεράστια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά. Περπατάς στο πλακόστρωτο με τα πέτρινα γεφύρια, ανεβαίνεις προς το θέατρο και όταν πεινάσεις, μπορείς να απολαύσεις σε αφθονία τα υπέροχα κρέατα, ειδικά κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Χαλκίδα

Κλασικός προορισμός για πολλούς Αθηναίους. Απέχει μόλις 78 km από το κέντρο της πρωτεύουσας και προσεγγίζεις την πόλη της Χαλκίδας σχετικά γρήγορα. Το καλό σε αυτό τον προορισμό είναι πως μπορείς να κάνεις μια βόλτα και στις παραλίες τριγύρω, δοκιμάζοντας τα εδέσματα των παραδοσιακών ψαροταβέρνων. Αν δεν το παρακάνεις με τους γύρω προορισμούς θα σου περισσέψουν αρκετά καύσιμα κατά την επιστροφή. 

Ναύπλιο

Άλλος ένας δημοφιλής προορισμός στον οποίο θα περάσεις υπέροχα. Σε 1,5 περίπου ώρα είσαι εκεί μέσω του αυτοκινητόδρομου κι αν είσαι συνετός με το γκάζι, δεν έχει κανένα πρόβλημα να φτάσεις και να γυρίσεις πίσω. Τα πολλά καφέ, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια καλύπτουν κάθε απαίτηση και φυσικά βαλάντιο.

Με το πετρέλαιο τα χιλιόμετρα αυξάνονται

Τα diesel καίνε ακόμη λιγότερο, με ένα μικρό SUV να υπολογίζεται στα 5,5 με 6 lt. Αυτό σημαίνει πως αν πληρώσεις 40 ευρώ στο πρατήριο και βάλεις περίπου 22 lt στο ντεπόζιτο, καλύπτεις μεγαλύτερες αποστάσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, προσεγγίζεις ακόμη και το Γαλαξίδι ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια μέρη της Στερεάς Ελλάδας. 2,5 ώρες από την Αθήνα και το σκηνικό σου δίνει την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε νησί. Τα ιστιοπλοϊκά που στέκονται το ένα δίπλα στο λιμάνι, το πολυσύχναστο κέντρο, τα γραφικά σπίτια και η Αγορά, θα σε αποζημιώσουν. Το ίδιο και οι ψαροταβέρνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...