Land Rover: Ικανότητες χωρίς όρια

Η Land Rover συνδυάζει σήμερα τις εκτός δρόμου ικανότητες με την πολυτέλεια και τη φινέτσα.

  • -
  • -

Δίχως να ξεγράψει κανένα κομμάτι της προσωπικότητάς της, η Land Rover έκανε στροφή προς τα φιλικά για το περιβάλλον αυτοκίνητα και έγινε πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ. Η πολυτέλεια και η φινέτσα ποτέ δεν έλειπαν από τα Land Rover. Οι εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες, επίσης. Αυτό που άλλαξε όμως στο πέρασμα των χρόνων, είναι το πώς συνδυάζονται όλα αυτά με φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ. Η βρετανική εταιρεία παραδίδει μαθήματα στο πώς να ακολουθήσεις τις τάσεις της εποχής χωρίς να αλλοιώσεις τα στοιχεία που μέχρι σήμερα σε έκαναν να λάμψεις.

Με μια γκάμα από την οποία δεν λείπει καμία premium πρόταση, η Land Rover είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Έχοντας θέσει σαν στόχο να μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων της σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τα προϊόντα και τις λειτουργίες της έως και το 2039, η Land Rover ετοιμάζει μερικές πολύ σημαντικές και συναρπαστικές αλλαγές. To 2024 θα έρθει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Land Rover και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν πέντε ακόμη ηλεκτροκίνητα μοντέλα, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα προς τα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. 

Στη φύση με μηδέν ρύπους

Η Plug-In Hybrid τεχνολογία επιτρέπει στα μοντέλα της Land Rover να εξερευνήσουν τα μονοπάτια της φύσης χωρίς να εκπέμπουν καυσαέριο. Η υψηλή αποδοτικότητα και οι απαράμιλλες εκτός δρόμου ικανότητες παραμένουν δύο βασικά συστατικά των αυτοκινήτων της μάρκας. Το νέο Range Rover για παράδειγμα στην Plug-In Hybrid εκδοχή του καταφέρνει να σημειώσει κορυφαία αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία και ελάχιστους ρύπους στις τυποποιημένες μετρήσεις. Εκπέμπει μόλις 18-21 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, μια τιμή που το φέρνει κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας του. Παράλληλα με μια φόρτιση της μπαταρίας έχει τη δυνατότητα να καλύψει απόσταση έως και 113 km εντός πόλης, χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου καύσιμο!

Ακόμη και το εμβληματικό Defender προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και απέκτησε εξελιγμένη Plug-In Hybrid έκδοση. Ο ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με τον θερμικό κινητήρα και το αποτέλεσμα είναι χαμηλοί ρύποι, περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου και δυναμικές επιδόσεις χάρη στους 404 ίππους του συστήματος κίνησης. Η πολυτέλεια από την άκρως ποιοτική καμπίνα του συμπληρώνει ιδανικά ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο πακέτο που δεν κάνει υποχωρήσεις σε κανέναν τομέα, ούτε και σε αυτόν της εκτός δρόμου οδήγησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η επαναφορτιζόμενη υβριδική εκδοχή του Defender διατηρεί τις κορυφαίες off-road ικανότητες του μοντέλου και μπορεί να περάσει από υδάτινο εμπόδιο έως 900 mm, ακριβώς όπως οι βενζινοκίνητες και οι diesel εκδόσεις. Η εισαγωγή μιας τόσο εξελιγμένης τεχνολογίας στην γκάμα του Defender υπογραμμίζει τη συνέπεια της μάρκας στην προσφορά μοντέλων χαμηλών ρύπων.

Το απαύγασμα του κύρους

Εκτός από κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες, τα Land Rover αντιπροσωπεύουν το κύρος και τον δυναμισμό.  Η πολυτέλεια που αναδύεται από κάθε σπιθαμή της καμπίνας τους, θυμίζει την ευγενή καταγωγή τους. Η σειρά των Range Rover απογειώνει όλα τα παραπάνω στον υπερθετικό. Από το Evoque και το Velar, μέχρι το Sport και το κορυφαίο Range Rover, η ουσία παραμένει η ίδια. Μοναδικές κατασκευές, φτιαγμένες για τον οδηγό που δεν συμβιβάζεται, και που δεν θα ικανοποιηθεί με τίποτα λιγότερο από το απόλυτο. Δέρμα, ξύλο και αλουμίνιο ντύνουν την καμπίνα, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων πληροφορεί αδιάλειπτα τον οδηγό με τις πληροφορίες που χρειάζεται και στην κεντρική κονσόλα, το σύστημα πολυμέσων Pivi Pro προσφέρει όλα τα δεδομένα για την πλοήγηση, το συνδεδεμένο smartphone, το ίδιο το όχημα και τη μουσική. Η εμπειρία ακρόασης ενισχύεται από τα high end ηχοσυστήματα της Meridian, εξελιγμένα ειδικά για την καμπίνα του μοντέλου στο οποίο τοποθετούνται.

Έτοιμα για κάθε εξερεύνηση

Τα κορυφαία Range Rover είναι η μια πλευρά στην γκάμα της Land Rover. Η άλλη, είναι η σειρά του Discovery. Εστιασμένα για περιπέτεια, αλλά με αυξημένες δόσεις πρακτικότητας, τα Discovery και Discovery Sport έρχονται για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία. Με έως και επτά θέσεις για επιβάτες και κορυφαίους χώρους, συνεχίζουν να βάζουν σε πρώτο πλάνο τις ικανότητες εκτός ασφάλτου, μαζί με κορυφαία τεχνολογία. To Land Rover Discovery Sport είναι επίσης διαθέσιμο ως Plug-In Hybrid για μετακινήσεις ακόμη και με μηδενικούς ρύπους. Η premium σχεδίασή του προσφέρει επιβλητική παρουσία στο δρόμο, ενώ η μεγάλη ποικιλία εκδόσεων διαφοροποιούν το στυλ του. Το μοντέλο ωστόσο, που αντιπροσωπεύει απόλυτα την έννοια της εξερεύνησης και της περιπέτειας, είναι το Land Rover Defender. Άλλαξε και εκσυγχρονίστηκε συγκριτικά με το παρελθόν, όμως διατηρεί κορυφαίες δυνατότητες σε κάθε έδαφος που το καθιστούν μια μοναδική πρόταση. Οι λάτρεις του Defender θα γοητευτούν από την ύπαρξη πεντάθυρων, αλλά και τρίθυρων εκδόσεων, με τα ονόματα 110 και 90 αντίστοιχα, αποδίδοντας φόρο τιμής στο κλασικό Defender. 

 

Εξέλιξη προς κάθε κατεύθυνση

H Land Rover έχει πετύχει το στόχο της, που δεν ήταν άλλος από την κορυφαία εξέλιξη κάθε είδους, δίχως να χαθεί η ταυτότητά της. Πλέον τα μοντέλα της είναι διαθέσιμα με διαφορετικά κινητήρια σύνολα, για να διαλέξει κάθε αγοραστής τι προτιμάει. Εκτός από τα παραδοσιακά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, υπάρχουν οι Plug-InHybrid προτάσεις που εξοικονομούν καύσιμο και μειώνουν τους ρύπους, ενώ είναι διαθέσιμες ακόμη και εκδόσεις κορυφαίων επιδόσεων με V8 κινητήρες να δίνουν ένα ξεχωριστό στίγμα με την παρουσία τους.

 Παράλληλα, το κύρος και η πολυτέλεια μένει πολύ ψηλά στη φιλοσοφία τους, ικανοποιώντας ιδανικά την επιθυμία για ισχυρά SUV με σύγχρονους κινητήρες, κορυφαία τεχνολογία, αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια και απαράμιλλες δυνατότητες εκτός ασφάλτου που θυμίζουν καθαρόαιμες, ανόθευτες και σκληροτράχηλες εκτός δρόμου κατασκευές. Στην κορυφή των εκδόσεων αλλά και των… απαιτήσεων, βρίσκονται οι προτάσεις SV. Πρόκειται για οχήματα που έχουν βγει από το τμήμα Special Vehicle Operations και ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: να προσφέρουν το απόλυτο και να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία, ακόμη και του πιο απαιτητικού. Η Land Rover προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης των αυτοκινήτων της που αντανακλούν την προσωπικότητα, τις επιθυμίες και το όραμα του ιδιοκτήτη.  Αυτός είναι ο κόσμος της Land Rover, πιο περιπετειώδης και πιο καθαρός από ποτέ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...