Αγορά αυτοκινήτου: Τα SUV είναι τα αγαπημένα των Ελλήνων

Η επιθυμία των υποψήφιων αγοραστών για την απόκτηση ενός μοντέλου από την κατηγορία των SUV αυξάνεται συνεχώς.

  • -
  • -

Τα SUV αποτελούν την πρώτη επιλογή των υποψηφίων αγοραστών, με το μερίδιο αγοράς τους να εμφανίζει διαρκώς αυξητικές τάσεις. Μάλιστα, τον Μάρτιο το ποσοστό τους άγγιξε το 54,2%, κάτι που σημαίνει πως 1 στους 2 οδηγούς επιλέγει ένα μοντέλο ελευθέρου χρόνου. Στην κορυφή βρέθηκαν αυτά της κατηγορίας των B-SUV με 24,1%, με τα C-SUV να ακολουθούν κατά πόδας (23,6%), αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες δίνουν κάτι παραπάνω από άποψη χρημάτων προκειμένου να αποκτήσουν το αυτοκίνητο που επιθυμούν.

Δείτε εδώ τα πιο προσιτά plug-in hybrid στην Ελλάδα

Με βάση τους απόλυτους αριθμούς, από τα 8.418 νέα επιβατικά ΙΧ που παραδόθηκαν τον περασμένο μήνα, τα 4.562 ήταν SUV.

Αγοράζουμε βενζίνη ή υβριδικά; - Τι γίνεται με το diesel

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), τα βενζινοκίνητα εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλότερα στη λίστα των προτιμήσεων (46,9%), αλλά τα υβριδικά ανεβάζουν διαρκώς το μερίδιό τους, καταλαμβάνοντας το 27,2% του συνόλου της αγοράς. Όσο για τα diesel κατέχουν το 14,9%, σημειώνοντας όμως πτωτική πορεία.

suv

Από την άλλη, οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων και plug-in hybrid μοντέλων καταγράφουν άνοδο κατά 3% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021, καταλαμβάνουν το 9,4% επί του συνόλου. Η ζήτηση για τα οχήματα με φυσικό αέριο ήταν οριακά χαμηλότερη με το ποσοστό τους να φθάνει μόλις το 0,7%, ενώ τα οχήματα υγραερίου απέσπασαν το 1,6% του συνόλου των πωλήσεων.

Δείτε εδώ τον πίνακα με τις πωλήσεις

pinakas

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...