Τι έκαναν τα DS 4 και Honda HR-V στις δοκιμές του Euro NCAP [video]

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός πραγματοποίησε τα καθιερωμένα crash test στα DS 4 και Honda HR-V.

  • -
  • -

Όπως κάθε νέο μοντέλο που λανσάρεται στην ευρωπαϊκή αγορά, έτσι και τα καινούρια DS 4 και Honda HR-V συμμετείχαν στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP για να διαπιστωθούν τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρουν.

DS 4ncap

Το DS 4 δοκιμάστηκε αρχικά στην έκδοση 1.6 Hybrid με το βασικό πακέτο εξοπλισμού. Το γαλλικό premium μοντέλο έλαβε 4 αστέρια, συγκεντρώνοντας 85% για την ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών, 86% για την προστασία των παιδιών, 74% για την προστασία των χρηστών του δρόμου και 65% για τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Εξοπλισμένο με το προαιρετικό πακέτο Safety Pack Plus, το DS 4 κατάφερε να αποσπάσει τα 5 αστέρια, συγκεντρώνοντας 82% στην αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης.

Δείτε εδώ το βίντεο από τα crash test του DS 4


Honda HR-V
ncap

4 αστέρια έλαβε και το νέας γενιάς Honda HR-V. Τα μέλη του Euro NCAP δοκίμασαν το ιαπωνικό SUV στην έκδοση 1.5 Hybrid Advance. Για την προστασία των ενηλίκων επιβατών το αυτοκίνητο έλαβε 82%, για την ασφάλεια των παιδιών 75%, για την προστασία των χρηστών του δρόμου 72% και για τα συστήματα υποβοήθησης 75%.

Όπως αποφάνθηκαν οι ειδικοί του οργανισμού, το HR-V έχασε το 5ο αστέρι διότι η απόδοση συγκράτησης όσον αφορά στα παιδιά δεν ήταν τόσο στιβαρή όσο αναμενόταν. Κατά τα άλλα, το Honda είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Δείτε το βίντεο με τις δοκιμές πρόσκρουσης του Honda HR-V

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...